Русия е изпратила два изтребителя Су-30 да съпроводят двойка стратегически

...
Русия е изпратила два изтребителя Су-30 да съпроводят двойка стратегически
Коментари Харесай

Русия вдигна изтребители заради американски бомбардировач над Черно море

Русия е изпратила два изтребителя Су-30 да съпроводят двойка стратегически бомбардировачи Б-1Б над Черно море, сподели през днешния ден съветското Министерство на защитата, представено от Ройтерс.

Това се случи на фона на визитата в района на американския министър на защитата, отбелязва организацията.

" Екипажите на съветските изтребители идентифицираха въздушните цели като два свръхзвукови бомбардировача Б-1Б на военновъздушните сили на Съединени американски щати, съпровождани от два самолета за зареждане с гориво Кей Си-135 (KC-135) и ги ескортираха над водите на Черно море ", се споделя в изказване съветското ведомство.

То добави, че съветските самолети са направили полета си, като прецизно са спазвали разпоредбите за държание в интернационалното въздушно пространство и че съветската държавна граница не е била нарушена.

По време на визитата си в Украйна през вчерашния ден, Лойд Остин, министърът на защитата на Съединени американски щати, сподели че Русия е затруднение, пречещо на мира в Източна Украйна и прикани Москва да приключи дестабилизиращите си действия в Черно море и по границата с Украйна. Москва упреква Киев за неналичието на напредък в осъществяването на спокойно съглашение за Източна Украйна, а Украйна отхвърля да има виновност.

Подобен случай с бомбардировач Б-1Б имаше в неделя над Японско море, единствено дни след случай с ескадрен миноносец от военноморския флот на Съединени американски щати, също в Далечния изток.

Бомбардировачи Б-1Б вземат участие в редица учения със съдружници от НАТО в Европа, които обгръщат Северния ледовит океан, Балтийско и Черно море, заяви списанието " Еър форс " по-рано този месец.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР