Русия е използвала канала за комуникация с топ генерал на

...
Русия е използвала канала за комуникация с топ генерал на
Коментари Харесай

Русия предложи на САЩ заедно да възстановят Сирия

Русия е употребила канала за връзка с топ военачалник на Съединени американски щати, с цел да предложи двата някогашни врага от Студената война да си сътрудничат за възобновяване на Сирия и връщането на бежанците в арабската страна.

Това оповестява " Ройтерс ", базирайки се на меморандум на държавното управление на Съединените щати.

Предложението е изпратено на 19 юли с писмо на Валери Герасимов, шеф на генщаба на Русия, до американския военачалник Джоузеф Дънфорд, командващ Обединения комитет на шеф щабовете.

Руският проект, който за първи път е обявен, е признат хладно от Вашингтон. В меморандума написа, че Съединени американски щати ще поддържат такива старания, в случай че е налице политическо решение за преустановяване на войната в Сирия, в това число и в случай че се подхващат дейности за осъществяване на избори под наблюдението на Организация на обединените нации.

Според " Ройтерс " предлагането илюстрира по какъв начин Русия, помогнала на президента на Сирия Башар Асад да обърне хода на войната, упорства Вашингтон и други страни да оказват помощ за възобновяване на регионите, които са под контрола на сирийския водач. Подобни дейности най-вероятно биха затвърдили властта на Асад.

В предлагането се споделя, че сирийският режим изпитва дефицит на съоръжение, гориво, други материали и финансиране за възобновяване на страната, с цел да се върнат бежанците, написа в меморандума, в който се конкретизира, че офертата на Русия се отнася за следените от сирийското държавно управление територии.

През 2011 година Съединени американски щати одобриха политика, че Асад би трябвало да напусне властта. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР