Русия е измъчвала и произволно задържала хора в частите на

...
Русия е измъчвала и произволно задържала хора в частите на
Коментари Харесай

„Климат на страх“: ООН обвинява Русия в злоупотреби в окупирана Украйна

Русия е измъчвала и случайно задържала хора в частите на Източна Украйна, които окупира, създавайки „ климат на боязън “ и потискайки украинската еднаквост, съгласно Обединените народи.

На задачата на Организация на обединените нации за наблюдаване на правата на индивида в Украйна (HRMMU) беше отхвърлен достъп до окупираната от Русия Украйна и базира отчета си на отдалечени и персонални изявленията с повече от 2300 очевидци и жертви.

От началото на пълномащабното си навлизане в Украйна през февруари 2022 година Москва завзе огромни сектори от Южна и Източна Украйна и сега окупира малко над 17 % от страната.

През септември 2022 година съветският президент Владимир Путин разгласи анексирането на районите Херсон, Запорожие, Луганск и Донецк в ход, отритнат от Киев и по-голямата част от интернационалната общественост.

„ Много хора, живеещи под окупация, са претърпели заплашване и репресии, изправени пред непрекъсната опасност от принуждение, задържане и наказване “, заключава отчетът, който беше оповестен в сряда. <...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР