Русия е изключително обезпокоена от положението със Северна Корея след

...
Русия е изключително обезпокоена от положението със Северна Корея след
Коментари Харесай

Русия е изключително обезпокоена от положението с КНДР; Китай призова към сдържаност

Русия е извънредно обезпокоена от ситуацията със Северна Корея след изстрелването на севернокорейската ракета, която прелетя над Япония, съобщи съветският заместник-министър на външните работи Сергей Рябков, представен от Агенция Франс Прес.

"Виждаме наклонност към ескалация и сме извънредно обезпокоени от общото развиване на обстановката, сподели Рябков. Ресурсът на санкционното влияние над Корейската народнодемократична републрика (КНДР) в отговор на нейните ракетни и нуклеарни тествания е привършен ", съобщи още той. "Съдейки по метода, по който действаха в сходни обстановки сътрудниците от Съединени американски щати и други западни страни, можем, несъмнено, да чакаме нови стъпки към увеличаване на режима на глобите. Това обаче няма да реши казуса. Вече за всички е явно, че ресурсът на санкционното влияние над КНДР е привършен. От наша позиция в Съвета за сигурност на Организация на обединените нации към този момент не може да се одобряват решения, които не съдържат инструкции, че не може да има военно решение на казуса, а единствено политическо, и положения, които изключват нови едностранни наказания с изключение на признатите от Съвета за сигурност ", сподели Рябков.

Китайското министерство на външните работи прикани всички страни да проявят въздържаност, откакто Северна Корея изстреля ракета, която прелетя над Япония и падна в океана край северния остров Хокайдо, съобщи Ройтерс, като се базира на говорителката Хуа Чунин. Тя разкритикува нарушаването от КНДР на глобите на Организация на обединените нации, само че предизвести, че натискът и нови наказателни ограничения няма да решат казуса. Необходимо е Съединени американски щати и Северна Корея да стартират договаряния, прикани говорителката на китайското външно министерство.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР