Русия е изградила и поддържа две отбранителни линии в Курска

...
Русия е изградила и поддържа две отбранителни линии в Курска
Коментари Харесай

Русия копае две линии от окопи за защитата на Курск

Русия е построила и поддържа две отбранителни линии в Курска област, заяви губернаторът Роман Старовойт в своя канал в Telegram.

Според него друга линия е в развой на създаване и ще бъде подготвена до 5 ноември. Старовойт означи, че работата е осъществена взаимно с Министерството на защитата и Граничното ръководство на Курска област.

По-рано губернаторът Вячеслав Гладков заяви за построяването на отбранителни уреди в различен граничен район - Белгородска област.

Възможно е група наемници от ЧВК " Вагнер " да са взели участие в построяването на отбранителни уреди в Белгородска област. По-специално за това оповестява телеграмният канал " Сива зона ", който съгласно основателите си е обвързван с съветските наемници.

На 20 октомври този канал разгласява изказване, приписвано на ръководителя на " Вагнер " Евгений Пригожин, съгласно който ЧВК " се занимава освен с построяването на защитата, само че и със основаването на националното опълчение в Белгородска област.

Освен това, сподели той, в района " няколко компании създават нужните детайли за укрепленията.

По-рано този канал в Telegram и осведомителната организация РИА ФАН разгласиха известия за построяването на отбранителна линия в украинската Луганска област, която се управлява от съветските войски.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР