Русия е изготвила списък от футболни хулигани, които имат забрана

...
Русия е изготвила списък от футболни хулигани, които имат забрана
Коментари Харесай

Русия обяви списък от 384 хулигани със забрана да посещават мачове на световното първенство

Русия е изготвила лист от футболни хулигани, които имат възбрана да посещават мачовете на идното международно състезание. В създаването попадат 384 имена, заяви Сергей Першенков началник на Главната дирекция за противопоставяне на екстремизма към Вътрешното министерство на Русия.

" През тази година успяхме доста да понижим броя на закононарушенията, свързани с безчинство и екстремизъм по стадионите и противоречивите събития ", сподели Першенков, представен от организация " ТАСС ".

По думите му 2527 жители са били подведени под отговорност за осъществяване на закононарушения по време на спортни събития. През първите девет месеца са формирани 1270 протокола за нарушение на разпоредбите за държание на феновете по време на публични спортни събития.

" Черният лист, забраняващ наличието на спортни събития, също непрекъснато се актуализира. От 1 ноември тя включва 384 извършители. Тези хора няма да могат да участват на международното състезание, защото са опасност за сигурността ", означи Першенков.

Според Министерството на вътрешните работи, хулиганите фигуриращи в черния лист ще получат административни санкции, в случай че се опитат да влязат на стадионите. Санкциите ще варират от 20 хиляди рубли (350 долара) до арест за период до 15 дни.

" Най-сериозният проблем, който стои пред Русия е демонстрирането на неразрешени знаци по време на футболни мачове. Това се вижда по време на дуели от Премиер лигата и европейските шампионати, за което футболната федерация търпи наказания, освен клубовете ", сподели още Першенков. През тази година дирекцията е лимитирала тези случаи до единствено 12.

Последните числа отразяват напредъка в използването на по-строги административни наказания за почитатели. Те бяха препоръчани на разискване персонално от президента Владимир Путин, а новите санкции са удвоили размера на санкциите, въвели са опцията за арест и са нараснали възбраната за наличие на спортни мероприятия до седем години.

Според вицепремиера на Русия Виталий Мутко през април броят на хулигани със забрани за наличие е бил едвам 150.

На последния огромен футболен конгрес – Евро 2016 имаше сериозен проблем с съветските хулигани. Тогава в Марсилия съветски и британски почитатели се биха в продължение на няколко дни, а обстановката ескалира преди дуела сред двата тима от груповата фаза.

 Руските хулигани провокираха съществени произшествия на Евро 2016, главно след конфликти с англичани.
© Associated Press

Руските хулигани провокираха съществени произшествия на Евро 2016, главно след конфликти с англичани.

Тогава прокуратурата във Франция регистрира, че 150 особено тренирани съветски хулигани са пристигнали в страната с единствената цел да основават проблеми.

Футболното безчинство от дълго време е проблем в Русия, откакто огромна част от тимовете в страната имат свои групировки, които вземат участие в самобитно състезание между тях. Организират се боеве от 10 против 10, а от време на време и по-големи групи, при които няма правила.

Въпреки случаите с руснаци, би трябвало да се означи, че броят на почитатели със забрани от тази страна е в пъти по-малък от британските. На международното състезание в Южна Африка през 2010 година общо 3200 великобританци получиха възбрана да пътуват за шампионата. В момента техният брой съгласно Скотланд ярд е 2000.

Стотици британски хулигани обаче са с изтичащи санкции и ще могат да пътуват за Русия, с цел да участват на мачовете от международното състезание. В случай, че извършат тежки нарушавания съветските управляващи имат право да им постановат административни санкции до 20 хиляди рубли (равняват се на 256 паунда – бел. ред.) и да ги задържат за период до 15 дни, в това число и експулсиране. То може да бъде сменено с санкция до 50 000 рубли (640 лири). Също по този начин глобите за наличие на спортни събития ще за период от една до седем години.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР