Русия е издала паспорти на 125 000 жители на държаната

...
Русия е издала паспорти на 125 000 жители на държаната
Коментари Харесай

Русия раздава паспорти на 125 000 жители в сепаратистка източна Украйна

Русия е издала паспорти на 125 000 поданици на държаната от бунтовници източна Украйна, съобщи министърът на вътрешните работи на Русия, задълбочавайки връзките на Москва със сепаратисткия район, даже при почнали договаряния с Киев, ориентирани към преустановяване на спора, оповестява " Ройтерс ".

През април, президентът Владимир Путин опрости процедурата за съветски паспорти за жителите на проруската, държана от сепаратисти Украйна, което накара Киев да призове Запада за нови интернационалните наказания против Москва.

Повече от 160 000 поданици са кандидатствали за съветски паспорти, от които 125 000 са ги получили, съобщи вътрешният министър Владимир Колоколцев, представен от ТАСС.

Путин дойде в Париж за договаряния за спора в източна Украйна с водачите на Украйна, Германия и Франция. Това е първият път от три години, в който водачите се срещат за сходна среща на върха.

Очаква се те да упорстват за преустановяване на огъня в спор, траял повече от пет години и взел живота над 13 000 души. Но вероятностите за пробив остават мрачни, считат дипломати.

Киев упреква Москва, че води неофициална война в източна Украйна, доставя войски и тежко въоръжение в региона на Донбас. Русия отхвърля и дефинира спора като революция. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР