Русия е готова за възможното въвеждане на нови санкции от

...
Русия е готова за възможното въвеждане на нови санкции от
Коментари Харесай

Санкциите може и да не спрат Северен поток 2, според Русия


Русия е подготвена за вероятното въвеждане на нови наказания от Съединени американски щати против участниците в строителството на газопровода „ Северен поток 2 “, тези наказания няма да спрат плана. Това разяснява пред РИА Новости първият заместник-председател на комисията по външни работи към Съвета на Федерацията Владимир Джабаров.

Новият пакет от наказания на Съединени американски щати против фирмите, участващи в плана е в стадий на подготвеност заяви в събота вестник Wall Street Journal в събота. Както декларират за изданието някогашни и сегашни чиновници от Съединени американски щати, планът на наказания се в развой на разискване. Санкциите могат да бъдат въведен в разстояние на няколко седмици.

„ Русия, за тези наказания, които аз мисля, че неизбежно ще бъдат въведени е подготвена. Не изключвам тези наказания и превъзмогването им да са били разискване през вчерашния ден на срещана сред водачите на Русия и Германия “, декларира Джабаров.

По думите му, Съединени американски щати не би трябвало да разчитат на това, че глобите ще спрат реализирането на плана или ще допринесат за излизането от него на участници. „ Независимо от това планът ще бъде сбъднат, Съединени американски щати не би трябвало да чакат, че бъде подведен от пазара на полутечен (природен) газ “, споделя Джабаров.
Заместник-председателя на комисията отбелязва, че на срещата в събота президентът на Русия Владимир Путин и канцлера на Германия Ангела Меркел за следващ път са подчертали, че „ Северен поток 2 “ има извънредно стопански темперамент. „ Затова каквито и да са американски наказания срещу плана, в случай че те бъдат въведени ще са доказателство за това, че Съединени американски щати се прикриват зад тях, с цел да отстранят съперниците от пазара и се занимават с недобросъвестна конкуренция “, отбелязва Джабаров.

Той е уверен, че с такава нападателна политика Съединени американски щати единствено ще изгубят евентуалния пазар, образец за което е Китай, който след разгърналата се против него от страна на Вашингтон комерсиална война е подготвен да купува тръбопроводен газ от Русия.
„ Затова не считам, че тези наказания са толкоз рискови, както се пробват да го извъртят пред участниците от „ Северен поток 2 “ американците “, декларира още Джабаров.

В събота президентът на Русия Владимир Путин посети Берлин, като организира договаряния с канцлера на Германия Ангела Меркел и разиска решенията към обстановката в Сирия, Украйна, глобите на Съединени американски щати и реализирането на огромни търговски планове, включително и на „ Северен поток 2 “. Прессекретарят на съветският водач Дмитрий Песков по-късно съобщи, че Путин и Меркел на срещата си, говорейки за вероятните наказания по отношение на реализирането на газопровода „ Северен поток 2 “ са стигнали до общото мнение, че планът е търговски преференциален и би трябвало да бъде предпазен от офанзиви.

Проекътът „ Северен поток 2 “ планува създаване на две тръби от газопровода с общ потенциал от 55 милиарда куб м газ годишно от крайбрежието на Русия през Балтийско море до Германия. Новият газопровод се възнамерява да бъде издигнат редом на в този момент съществуващия „ Северен поток “. Той ще минава през териториалните или изключителни стопански зони на страните, ситуирани край Балтийско море – Русия, Финландия, Швеция, Дания и Германия. От изброените компании Nord Stream 2 остана да получи позволение за строителството единствено от Дания.
Единственият акционер в Nord Stream 2 AG се пое ангажимент да поеми финансирането на „ Северен поток „ 2 с към 50 %, т.е. с 950 милиарда евро всяка. Останалата половина от средствата ще бъдат предоставени от „ Газпром “, напомнят от организацията.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР