Русия е готова за преговори с Украйна“, заяви руският президент

...
Русия е готова за преговори с Украйна“, заяви руският президент
Коментари Харесай

Путин след анексията: Русия е готова за преговори с Украйна

„ Русия е подготвена за договаряния с Украйна “, съобщи съветският президент Владимир Путин в речта си на церемонията в Кремъл по анексирането на украинските окупирани райони. Той съобщи, че жителите на „ освободените “ територии са създали явен избор и „ Русия ще подсигурява сигурността на новите райони “.

Президентът добави, че жителите на тези земи ще станат съветски жители, като „ ДНР, ЛНР, Запорожска и Херсонска област имат обща орис с Русия “.

Президентът на Русия прикани Украйна да почете избора на жителите на „ освободените “ от Русия райони и съобщи, че „ правото на самоопределяне е залегнало в Устава на Организация на обединените нации “.

„ Нашите сънародници, нашите братя и сестри в Украйна – родна част на нашия единен народ – видяха с очите си какво готвят на цялото човечество ръководещите кръгове на по този начин наречения Запад. Тук те всъщност просто смъкнаха маските си, демонстрираха същинската си същина “, сподели президентът.

Руският президент още веднъж упрекна Запада, че води хибридна война против Москва.

„ Те желаят да бъдем тяхна колония. Те първи нарушиха разпоредбите, касаещи границите на страните. Те упорстват всички да одобряват греховете им. Те нямат потребност от Русия! Ние имаме потребност от Русия “, уточни той и добави, че Запада прави опит да заличи културата на Русия и да ѝ наложи своите технологии и валути.

„ Западът се надяваше, че Русия ще се разпадне през 90-те години на предишния век, не му дава мира съществуването на такава страна ", акцентира Путин.

„ Западът е подготвен да престъпи всичко, с цел да резервира неоколониалната система, която му разрешава да паразитира, в действителност да ограбва света за сметка на силата на $ и софтуерния диктат, да събира същинска дан от човечеството “, сподели президентът.

Европейски Съюз осъди анексията. „ Категорично отхвърляме и недвусмислено осъждаме противозаконното анексиране от Русия на украинските области Донецк, Луганск, Запорожие и Херсон “, се показва в взаимно изказване на страните от Европейски Съюз. 

 

Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР