Русия е готова за преговори с Украйна, но без предварителни

...
Русия е готова за преговори с Украйна, но без предварителни
Коментари Харесай

В Русия пак заговориха за преговори - безсмислени с Киев

Русия е подготвена за договаряния с Украйна, само че без предварителни условия и въз основата на съществуващата действителност . Това декларира съветският заместник-министър на външните работи Сергей Вершинин в изявление за телевизионния канал " Звезда ", а държавната организация ТАСС извежда в събота сутринта думите му като главно заглавие.

" Да, класиците споделят, че всяка военна акция приключва с договаряния, а ние естествено към този момент декларирахме, че ще сме подготвени за такива договаряния. Но единствено за договаряния без предварителни условия, за договаряния, учредени на съществуващата действителност, за договаряния, отчитащи задачите, които сме изразили обществено ", споделя Вершинин, без да прецизира задачите.

В същото време Вершинин означи, че решението за договаряния с Москва не се взема в Киев, а във Вашингтон и Брюксел . Отбелязва и че към този момент договаряния сред Москва и Киев към този момент са се състояли - това се е случило в Истанбул, само че са били прекратени от украинска страна , което се извежда като доказателство, че решенията не се взимат от Киев, а в " други столици, най-много във Вашингтон и Брюксел ". " Затова би трябвало да отидете там ", показва Вершинин.

Дипломатът разяснява и опцията за сходни договаряния при настоящия президент на Съединени американски щати Джо Байдън. " Това не зависи от нас, ние ясно изразихме позицията си, в случай че господин Байдън прояви разсъдителност, мъдрост, имам поради него и антуража му ", споделя заместник-министърът на външните работи.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР