Русия е готова за диалог с всички страни и няма

...
Русия е готова за диалог с всички страни и няма
Коментари Харесай

Путин разказа на чуждите посланици новата Концепция за външната политика на Русия

Русия е подготвена за разговор с всички страни и няма да се самоизолира, сподели Владимир Путин, обръщайки се към новопристигналите задгранични посланици на церемонията по връчване на акредитивните писма в Кремъл.

„ Русия е отворена за градивно партньорство с всички страни без изключение. Ние няма да се изолираме от никого, нямаме предубедени и още повече враждебни планове към никого и чакаме сътрудниците да се придържат към правилата на равнопоставеност и взаимно почитание в връзките с взаимно взимане поради на ползите “, сподели президентът и напомни, че това е методът, заложен в новата Концепция за външната политика на Русия.

Външнополитическият курс ще бъде подбуден от целите на вътрешното развиване и отговорността за поддържане на стабилността и сигурността на световно и районно равнище, продължи Путин.

Той означи, че Русия ще остане един от суверенните и авторитетни центрове в света.

В речта си съветският водач даде къса оценка на двустранните връзки с всяка от 17-те страни, чиито посланици участваха в церемонията.

Обръщайки се към посланика на Съединени американски щати Лин Трейси, президентът уточни, че поддръжката на Вашингтон за цветните революции, в това число в Украйна, е довела до актуалната рецесия.

Той означи, че Москва постоянно е отстоявала правилата на тъждество, ценене на суверенитета и ползите на другите и невмешателство във вътрешните работи. Но през днешния ден връзките сред Русия и Съединени американски щати са в дълбока рецесия.

Говорейки за съдействието с Дания, съветският водач напомни, че двете страни постоянно са били исторически близки, само че през днешния ден „ Балтийско море е неспокойно “. Президентът изрази вяра, че Копенхаген ще поддържа предлагането на Москва за основаване на интернационална комисия за следствие на терористичните офанзиви по " Северен поток ".

Путин акцентира значимостта на работата на дипломатите и изрази вяра, че работата им в Русия ще бъде ориентирана към решение на съществуващите проблеми.

Превод: В. Сергеев

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: 

и за канала ни в Телеграм: 

Влизайте непосредствено в сайта   . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР