Русия е готова със списък на близо 60 компании за

...
Русия е готова със списък на близо 60 компании за
Коментари Харесай

Русия е готова със списък на близо 60 западни компании за национализация

Русия е подготвена със лист на близо 60 компании за национализация и той включва Volkswagen, Apple, IKEA, Microsoft, IBM, Shell, McDonald`s, Porsche, Toyota, H&M и други, заяви в. Известия. Той е направен от организацията „ Обществена потребителска самодейност “ с началник Олег Павлов.

„ Властите към този момент са построили единна позиция, че задграничният бизнес не може просто по този начин да затвори предприятията си в Русия “, показва Павлов. По думите му описът е отворен. „ Веднага щом има компании, които затварят магазините, заводите и бизнесите си без да дават гаранции и обезщетения на съветските консуматори, те автоматизирано попадат в листата. Съответно за тях ще бъдат приложени административни, наказателни и правосъдни процедури “, добавя Олег Павлов.

Попадането в антисанкционния черен лист заплашва изтеглилата се компания и нейното управление със запор на сметки и активи, въвеждане на външно ръководство, национализация на имущество. Ръководството на тези предприятия може да бъде подведено под наказателна отговорност за тенденциозен банкрут и измами в изключително огромни размери.

Към момента в листата на фирмите, напуснали съветския пазар, са колоси като IKEA, Jysk, Spotify, H&M, Apple и така нататък

„ Властите в Съединени американски щати ще подхващат ответни дейности, в случай че Москва реши да изземе или национализира активите на западни компании, които стопират работа в Руската федерация “, отговори пред медиите прессекретарят на Белия дом Джен Псаки.

По думите й все още няма нищо съответно.

означи, че Съединени американски щати приветстват дейностите на компании, които са спрели работа в Руската федерация.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР