Русия е готова на компромиси със Запада, но само ако

...
Русия е готова на компромиси със Запада, но само ако
Коментари Харесай

Дмитрий Медведев: Русия е готова на компромиси със Запада

Русия е подготвена на взаимни отстъпки със Запада, само че единствено в случай че се регистрират нейните ползи. Това споделя някогашният съветски министър председател и президент Дмитрий Медведев пред " Росийская газета ".

В публикация, озаглавена " Епохата на борбата ", Медведев, който е сегашен зам.-председател на съветския Съвет за сигурност, разяснява какво е подготвена да направи Русия, с цел да излезе от етапа на тотална борба.

" Наистина сме подготвени да търсим рационални взаимни отстъпки, както съветският президент нееднократно е казвал ", споделя той. И добавя, че взаимни отстъпки " са вероятни, само че при разбирането на няколко съществени момента ".

Като първи от тези съществени моменти Медведев показва, че ползите на Москва би трябвало да бъдат взети поради " във допустимо най-голяма степен ". " По принцип не би трябвало да има повече антируски настроения, в противоположен случай рано или късно всичко ще приключи доста зле. Киевският нацистки режим би трябвало да бъде погубен. Законодателно неразрешен в цивилизована Европа като фашистки. Да бъде изхвърлен като гнило парче сланина на бунището на международната история ", съобщи заместник-председателят на Съвета за сигурност. Той не приказва за това какво може да пристигна на мястото на настоящия киевски режим и какво може да остане от Украйна.

Според съветския заместник-председател различен кардинален миг за вероятен компромис е правенето на нов интернационален документ. " Всички резултати от тоталната борба би трябвало да бъдат събрани в нов документ, сходен на Хелзинкския акт, с който приключи конференцията през 1975 година ", съобщи Медведев, представен от ТАСС.

Създаването на Организацията за сигурност и съдействие в Европа беше предшествано от подписването на Заключителния акт на Конференцията за сигурност и съдействие в Европа (Хелзинкските споразумения) на 1 август 1975 година в Хелзинки. Той бе подписан от 33 европейски страни, Съединени американски щати и Канада след три години интензивни съвещания. В този акт бяха заложени нови правила на интернационалното съдействие. Организацията, която породи вследствие на него, се наричаше Конференция за сигурност и съдействие в Европа.

Сега обаче Медведев, че " Финландия към този момент е враждебна за нас страна, която в миналото бе основана от Ленин по недомислени аргументи, а в този момент се е причисли към НАТО ". После Медведев споделя, че " по-добре би било краткотрайно да се преустановят дипломатическите връзки с Финландия и сходните на нея страни (като Полша, балтийските страни и, несъмнено, Великобритания) или най-малко да се намали равнището на тези връзки за момента ".

Реформирането на интернационалните организации е третият основен миг за реализиране на компромис, показва Медведев. " Вероятно ще се наложи деликатно преструктуриране на Организация на обединените нации и други интернационалните организации. То е допустимо единствено при цялостно ценене на правата на непрекъснатите членове на Съвета за сигурност, в противоположен случай ще бъде изцяло неефективно. И тогава Организация на обединените нации ще потъне в забвение като институция, която не е съумяла да оправдае очакванията на свободните нации ", споделя Медведев.

Заместник-председателят на Съвета за сигурност на Руската федерация не е сигурен, че ще бъде допустимо да се реализира компромис, написа Българска телеграфна агенция. " Засега западната политическа класа, която изцяло се е изродила, се пробва да вдигне залозите в един кървясъл клоунски хорър. В положение на упорита деменция тласка нашия дребен свят към Трета международна война ", добавя той и споделя, че самият той не е оптимист. А след това цитира Чехов, който споделя, че " Животът всъщност е доста просто нещо и на човек му трябват доста старания, с цел да го обърка ". " Но постоянно има вяра ", приключва Медведев в обявата в съветското издание.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР