Русия е готова да сподели опита си в борбата с

...
Русия е готова да сподели опита си в борбата с
Коментари Харесай

Русия е готова да споделя опита си от борбата с допинга с други държави

Русия е подготвена да показа опита си в битката с нарушаването на антидопинговите правила с други страни, разгласи министърът на спорта на страната Павел Колобков. Думите му пристигнаха по време на петата международна конференция по тематиката за допинга в спорта, която се организира в Катовице, Полша.

Колобков сподели, че Русия е дала отговор на всичките 31 спомагателни въпроса на Световната антидопингова организация по проблема с предоставената информация от московската лаборатория. Страната е пред угрозата от ново наказване поради съмнения в манипулиране на данните.

" Ние (Русия) свършихме в последно време голяма работа, с цел да подобрим законите си в сферата с битката с допинга в спорта, организирахме просветителни семинари за спортистите и техните родители, треньори и експерти. Нашият опит може да послужи като образец за други страни и сме подготвени да го споделим ", съобщи Колобков, представен от ТАСС.

Той добави, че различен основен миг е обвързван с правото на WADA да има допинг пробите и данните. " Ние сме изпълнили нашето обвързване напълно ", уточни министърът.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Допингът и Русия (282)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР