Русия е готова да се обърне към съда, ако западните

...
Русия е готова да се обърне към съда, ако западните
Коментари Харесай

Русия ще се обърне към съда, ако Западът й обяви дефолт

Русия е подготвена да се обърне към съда, в случай че западните страни й разгласят дефолт поради несъблюдение на отговорностите по еврооблигациите, съобщи в изявление за вестник „ Известия “ финансовият министър на Руската федерация Антон Силуанов. Той означи, че съветската страна е полагала всички старания за осъществяване на заплащания. В същото време, в случай че делото влезе в съда, процесът няма да бъде елементарен за Русия, добави министърът, защото има подозрения в обективността на правосъдната система на западните страни.

В изявление за радио Sputnik Антонина Левашенко, юрист, началник на Центъра за разбор на пълномощия и стандарти, напомни, че приказваме единствено за техническо несъблюдение.

„ Възможното несъблюдение по своята същина е техническо, тъй като ние можем да осъществим отговорностите си, просто не можем да ги осъществим във формите, които са предписани – във валута. Естествено несъблюдение е, когато стопанската система няма пари за заплащане на външни отговорности. Русия има благоприятни условия в условия на наличност на пари, само че ние не можем действително да осъществим отговорностите си “, сподели тя.

Наличието на интернационален разговор, в това число и в границите на правосъдните разногласия, е вярното решение даже в сегашните условия, счита юристът.

„ Вярвам, че воденето на интернационален разговор, в това число в границите на правосъдните разногласия, е вярната посока, по-добре е, в сравнение с да седиш в изолираност. Правилно е да се поддържа всяка опция да се отговори, да бъдеш очевидец, просител, в това число в интернационалните съдилища. Ако не участваме, ще загубим повече. В същото време е допустимо политиката в този момент да играе доста по-голяма роля от закона. Но това не значи, че би трябвало да затваряме и изоставяме процесите, ние имаме късмет за победа даже при сегашните условия “, приключи Антонина Левашенко.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР