Русия е готова да разговаря за допълнителни количества газ за

...
Русия е готова да разговаря за допълнителни количества газ за
Коментари Харесай

Русия готова да доставя на Сърбия повече евтин газ

Русия е подготвена да беседва за спомагателни количества газ за Сърбия. Това съобщи дипломат Александър Боцан-Харченко, представен от Анадолската организация.

Той уточни, че съветският газов колос " Газпром " е отворен за договаряния, в случай че Сърбия има потребност от спомагателни количества съветски газ през зимата.

" Първоначалната цена, която се отнася до предходните съществени количества, остава най-ниската, която в този момент може да бъде избрана в Европа. Това е нещо доста значимо и моето обръщение е постоянно когато приказваме за енергетика и газ, да не забравяме, че имаме главен контракт с доста ниска и преференциална цена ", означи Харченко.

Сърбия е единствената страна в Европа, която

В сряда сръбският президент Александър Вучич посрещна азербайджанския си сътрудник Илхам Алиев в столицата Белград, където двамата разискаха опциите за съдействие в региона на природния газ и електрическата енергия.
 Унгария ще доставя Сърбия с съветски нефт
Унгария ще доставя Сърбия с съветски нефт

Двете страни се споразумяха за градежа на нов водопровод

По-рано Вучич изрази предпочитание да разиска присъединението на Сърбия към Трансадриатическия или Трансанадолския водопровод.

Сърбия работи върху нови уреди за предпазване на нефт и има желание да построи нов петролопровод до Унгария, с цел да се оправи със международната енергийна рецесия.

В началото на октомври Вучич съобщи, че страната му разполага със хранилища, цялостни с близо 380 млн. куб. м газ, в Унгария.

ще бъде с дължина до 128 км и може да коства до 100 млн. евро.

Към момента Сърбия има най-ниската цена на електрическата енергия в района и договорката би могла да резервира постоянни цени и да предотврати повишение на цените.

Цената за сръбските семейства е 0,086 $ за киловатчас, до момента в който в Босна и Херцеговина тя е 0,087 $, в Албания - 0,097 $, в Черна гора - 0,105 $, в Хърватия - 0,148 $, а в Рим - 0,545 $, по данни от Вучич.
 Сърбия се контракти с Русия за газ на
Сърбия се контракти с Русия за газ на " безценица " през идващите 6 месеца

Сръбският президент Вучич доста удовлетворен от цената
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР