Русия е готова да разгледа всички по-сериозни предложения за уреждане

...
Русия е готова да разгледа всички по-сериозни предложения за уреждане
Коментари Харесай

Сергей Лавров заговори пак за преговори

Русия е подготвена да прегледа всички по-сериозни оферти за споразумяване на въпроса с Украйна, само че в този момент топката е в нейното поле.

Това разгласи съветският външен министър Сергей Лавров по време на кръгла маса, отдадена на разрешаването на рецесията в Украйна, съобщи ИТАР ТАСС.

Агенцията обаче не оповестява къде се е провела въпросната кръгла маса, кой е бил неин уредник и кои страни са взели участие в нея.

ИТАР ТАСС извежда някои акценти от изявленията на Лавров, в това число, че към тематиката за евентуалните руско-украински договаряния за мир се ражда същинска интрига.

Западът желае да " обърне всичко с главата надолу " посредством псевдодипломация - тъкмо както е било при започване на украинските събития. Западът, на първо място Съединените щати и Англия, са вложили милиарди долари в украинската съпротива и са я докарали на власт посредством " противоконституционен, кървясъл държавен прелом ".

По време на кръглата маса Лавров визира и проблемите със зърнената договорка, гърмежите на " Северен поток " и загубата на енергийна самостоятелност в Европа.

По отношение на договарянията с Украйна той акцентира, че страната му е подготвена да отговори на всички съществени оферти, целящи намиране на решение на обстановката в Украйна.

" Топката обаче не е в полето на Русия. " Всички топки ", а те са доста, от дълго време са в полето на ръководещите в Киев " , разяснява прочувствено Сергей Лавров.

Във връзка с напъните на Ватикана за разрешаване на украинската рецесия и идната поредна аудиенция на делегат на Светия трон - кардинал Матео Зуп, който е началник на конференцията на италианските свещеник, Лавров уточни, че той е подготвен да се срещне с всеки.

Министърът напомни и че Руската федерация е провела срещи в Украйна и с представители на Турция, които " също имат разнообразни хрумвания " .

" Оценяваме напъните, които поставиха Обединените арабски емирства и Саудитска Арабия , без да им обезпечават огромна гласност, и които бяха ориентирани най-вече към организирането на продан на военнопленници ", добави Лавров.

По отношение на " формулата на мира " на Зеленски

Лавров разяснява, че от много месеци Западът твърди, че " формулата за мир ", която предлага украинският президент Володимир Зеленски е единствената основа за договаряния.

Западът се пробва да притегли болшинството от страните към позицията си за Украйна.

" Те разчитат напълно на неопитни наивници - освен в дипломацията, само че и в естественото другарство сред възрастни хора. Няма потребност да обясняваме, че " формулата за мир " е безспорна машинация " - уточни Лавров.

След това изясни в какво тъкмо се състои измамата: " Привличате естествените страни към една безусловно нереалистична, русофобска, ултимативна концепция , а по-късно се скривате зад името им, като казвате: " Знаете ли, поддръжката за нашата концепция се усилва в страните от Азия, Африка и Латинска Америка. "

За договорката със зърно

От секретариата на Организация на обединените нации декларират, че " всичко ще бъде наред с съветската договорка " и не обръщат внимание на изказванията на Украйна. А от Киев са безапелационни, че няма да се съгласят да възобновят договорката , в случай че бъдат анулирани глобите върху съветското зърно и торове.

" Получава се по този начин, че от Организация на обединените нации чукат на вратата - подготвени са за отстъпки, а от Украйна декларират - забравете за руснаците ".

За оръжията в Европа

Съединените щати уголемяват пазарите си и доставят от ден на ден военни артикули за превъоръжаване на страните от Европейския съюз и НАТО. Правят го, като отпускат големи средства за закупуване на американски оръжия, създадени от американски корпорации.

" Вижте размера на финансовите суми, които се отпускат за подкрепяне на Украйна, вижте по какъв начин някогашните руски оръжия, а в този момент и западните такива се източват от Европа ", обърна внимание Лавров.

В същото време точно англосаксонците предизвикват Киев да продължи военния спор и го карат да не договаря с Руската федерация.

За Европа

Европа загуби своята сензитивност и умения за бързо превъзмогване на дълбоки спешни феномени. Едно от тях е съзнателният курс на Вашингтон за подкопаване на политическата самостоятелност на Европа.

Съединени американски щати първо принудиха Европейски Съюз да спре да купува газ, идващ по тръбопроводите, под претекст, че по този начин щ е престанат да бъдат подвластни от Руската федерация .

Последва недостиг, който беше обезщетен с напън от Вашингтон, при който Европейски Съюз трябваше да доставя безценен полутечен природен газ, който е по-рисков за околната среда.

За гърмежите на " Северен поток "

Газопроводите " Северен поток " бяха взривени преди година, само че никой не си мръдна пръста, с цел да проверява случая по транспарантен метод. Всичко бе заметено под килима.

Сега се появяват някакви версии за случилото се, съгласно които " някакви петима-шестима украинци " сякаш просто, от обич към изкуството , решили да се държат зле и поради това организирали въпросния терористичен акт.

" Мисля, че на всички е ясно, кой печели от тази война ", продължи Лавров. Той напомни по какъв начин френският министър на стопанската система декларирал преди година, че енергоносителите са четири пъти по-скъпи за европейския бизнес, в сравнение с за Съединените щати .

" Хубаво е, че си дават сметка за това. Надявам се, че някой ден ще могат и да създадат нещо по въпроса ", показва вяра Сергей Лавров.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР