Русия е готова да разгледа възможността за включване на гръцки

...
Русия е готова да разгледа възможността за включване на гръцки
Коментари Харесай

Русия готова да включи гръцки компании в проектите за доставка на газ в Европа

Русия е подготвена да прегледа опцията за включване на гръцки компании в плановете за доставки на съветски газ в Европа по южния маршрут. Това съобщи през днешния ден президентът на Русия Владимир Путин след среща с гръцкия министър председател Алексис Ципрас, съобщи ТАСС, представена от Българска телеграфна агенция.

Готови сме да разгледаме опциите за включване на гръцки компании към огромни инфраструктурни планове за доставки на съветски газ в Европа по южния маршрут, сподели Путин.

Той акцентира, че енергетиката е доста значима сфера от съдействието на страните. Руският водач подсети, че години наред Русия доставя в Гърция енергийни запаси, осигурявайки над половината от потребностите на страната от газ и 10 % от потребностите от нефт.

Путин уточни, че съветските новаторски компании имат за цел да излязат на гръцкия пазар с необятен подбор продукция и услуги.

По думите му с възобновяване на гръцката стопанска система съветските вложения ще се усилват. 

Той пожела на гръцкото държавно управление колкото е допустимо по-скоро да преодолее всички компликации, които към момента остават за стопанската система на страната.

Путин изрази вяра, че Москва и Атина са преодолели проблемите в връзките, провокирани от експулсирането на двама съветски дипломати от Гърция.

Надявам се, че тази страница в действителност е обърната, само че би трябвало да кажа, че това и не ни пречеше изключително, сподели Ципрас.

По време на диалозите на Путин и Ципрас бе отделено внимание на съдействието в сферите на културата и туризма сред двете страни.

Путин и Ципрас разискаха и по-нататъшното развиване на връзките сред Европейски Съюз и Русия, както и въпроси, свързани с разрешаването на кипърския въпрос.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР