Русия е готова да разгледа възможността за включване на гръцки

...
Русия е готова да разгледа възможността за включване на гръцки
Коментари Харесай

Путин: Южна Европа може да се включи към Турски поток през Гърция

Русия е подготвена да прегледа опцията за включване на гръцки компании в плановете за доставки на съветски газ в Европа по южния маршрут. Това съобщи през днешния ден президентът на Русия Владимир Путин на конференция с гръцкия министър председател Алексис Ципрас, съобщи ТАСС.

Готови сме да разгледаме опциите за включване на гръцки компании към огромни инфраструктурни планове за доставки на съветски газ в Европа по южния маршрут, сподели Путин.

Той акцентира, че енергетиката е доста значима сфера от съдействието на страните. Руският водач подсети, че години наред Русия доставя в Гърция енергийни запаси, осигурявайки над половината от потребностите на страната от газ и 10 % от потребностите от нефт.

Путин уточни, че съветските новаторски компании имат за цел да излязат на гръцкия пазар с необятен подбор продукция и услуги.

Руският президент съобщи още, че с възобновяване на гръцката стопанска система съветските вложения ще се усилват.

Той пожела на гръцкото държавно управление колкото е допустимо по-скоро да преодолее всички компликации, които към момента остават за стопанската система на страната.

Путин изрази вяра, че Москва и Атина са преодолели проблемите в връзките, провокирани от експулсирането на двама съветски дипломати от Гърция.

Надявам се, че тази страница в действителност е обърната, само че би трябвало да кажа, че това и не ни пречеше изключително, сподели Ципрас.

По време на диалозите на Путин и Ципрас бе отделено внимание на съдействието в сферите на културата и туризма сред двете страни.

Путин и Ципрас разискаха и по-нататъшното развиване на връзките сред Европейски Съюз и Русия, както и въпроси, свързани с разрешаването на кипърския въпрос.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР