Русия е готова да работи над нови договорености в областта

...
Русия е готова да работи над нови договорености в областта
Коментари Харесай

Владимир Путин: Русия ще продължи да укрепва ядрените си сили

Русия е подготвена да работи над нови договорености в региона на контрола над въоръженията, само че до момента в който не стартира този развой, тя ще продължи да укрепва своите нуклеарни сили, съобщи съветският президент Владимир Путин на съвещание на съветското министерство на защитата, съобщи ТАСС.

Путин означи, че става дума в частност за превъоръжаването на съветските Ракетни войски със стратегическо предопределение (РВСП) с съвременни ракетни комплекси " Авангард " и " Ярс ", а военноморските сили - с подводници клас " Борей-А ".

Освен това Русия ще продължи по проект работата по основаване на други перспективни ракетни системи, " способни да обезпечат възпирането на експанзия против Русия " и съдружниците й, добави Путин.

Делът на съвременни въоръжения в нуклеарната триада на Русия е достигнал 82 %, а хиперзвуковият ракетен комплекс " Авангард " е оръжие на бъдещето, способно да преодолява както съществуващи, по този начин и бъдещи системи за противоракетна защита, сподели Путин.

Той добави, че Русия работи по основаването на наземна версия на хиперзвуковата ракета с морско базиране " Циркон ". Русия е единствената страна в света, която разполага с хиперзвукови оръжия, сподели президентът, представен от Асошиейтед прес.

От съветския Национален център за ръководство на защитата бе докладвано на Путин, че е планувано тестванията на новата междуконтинентална балистична ракета " Сармат " да завършат през 2021 година Планирано е в интервала сред 2020 и 2027 година " Сармат " да бъде призната на въоръжение в 20 ракетни полка.

Руският президент изиска да се следи вероятно разполагане на американски ракети с дребен и междинен обхват в разнообразни региони на света. Той съобщи, че тази година Съединени американски щати " в действителност отстраниха Договора за очистване на ракетите със междинен и дребен обхват ".

" Трябва да се води наблюдаване на вероятното дислоциране на американски ракети от подобен клас в разнообразни региони на света, преди всичко, несъмнено, в Европа и в Азиатско-Тихоокеанския район ", сподели съветският президент.

Путин означи, че през 2020 година ще бъде приключена подготовката на проекта за защита на Русия за интервала 2021-2025 година

" В хода на тази работа би трябвало в цялостна степен да се отчетат и оценят протичащите промени във военнополитическата конюнктура в света и вероятностите на развиването й, да се организира всеобхватен разбор на евентуалните военни закани и да се дефинират ограничения за приспособяването и усъвършенстването на въоръжените ни сили ", сподели съветският президент.

Путин дефинира като " цялостна нелепост " резолюцията на Европейския парламент, че Съветският съюз носи отговорност за експлоадирането на Втората международна война.

" Неотдавна сътрудниците ни в Европа, Европейският парламент, одобриха резолюция, която в действителност слага на една повърхност хитлеристка Германия и Съветския съюз, намеквайки или казвайки напряко, че Съюз на съветските социалистически републики носи отговорност за експлоадирането на Втората международна война. Това, несъмнено, е цялостна нелепост ", съобщи съветският президент.

Путин окачестви като " гадина и антисемитска свиня " посланика на Полша в Германия през 30-те години на предишния век, който заречен да се издигне монумент на Хитлер във Варшава поради заточаването на евреи в Африка.

" Гад, антисемитска свиня, няма по какъв начин да се каже иначе ", сподели Путин, разяснявайки фрагмент от дневника на посланика. " Той напълно се е солидаризирал с Хитлер в антисемитските му настройки.

Нещо повече, той е заречен да му се издигне монумент във Варшава за издевателството над еврейския народ ", добави съветският президент.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР