Русия е готова да проведе преговори с Украйна в Саудитска

...
Русия е готова да проведе преговори с Украйна в Саудитска
Коментари Харесай

Путин хареса Саудитска Арабия за преговори с Украйна

Русия е подготвена да организира договаряния с Украйна в Саудитска Арабия, само че към този момент няма стратегия за договаряния, съобщи президентът Владимир Путин на среща с основните редактори на националните медии от страните в БРИКС.

" Ние считаме Саудитска Арабия за другарска за нас страна. Имам доста положителни връзки с краля и такива другарски, другарски връзки с престолонаследника.

Сигурен съм, че каквото и да прави Саудитска Арабия на този фронт, го прави откровено. Тук нямам никакви подозрения. И по тази причина, в случай че такива събития се провеждат в Саудитска Арабия, несъмнено, самото място е много комфортно за нас.

Въпросът не е в това. Въпросът е какво да обсъждаме ", сподели Путин.

През септември 2022 година Саудитска Арабия взе директно присъединяване в размяната на пленници сред страните в спора.

След това, през август 2023 година, Джеда беше хазаин на среща на високо ниво по отношение на уреждането на спора в Украйна, в която участваха 40 страни.

Китай взе участие в събитието, а Русия не беше поканена.

В края на 2023 година в Рияд се организира загадка среща с присъединяване на съветниците по националната сигурност на страните от Г-7, на която бяха разисквани, наред с други неща, разновидности за спокойно споразумяване на спора в Украйна и правила на евентуално съдействие с Русия.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР