Русия е готова да продължи преговорите с Украйна за постигане

...
Русия е готова да продължи преговорите с Украйна за постигане
Коментари Харесай

Русия вкара в обращение термина `гражданска война` за бойните действия в Украйна -

Русия е подготвена да продължи договарянията с Украйна за реализиране на спокойно съглашение и преустановяване на " гражданската война " в страната. Това съобщи в Мозамбик ръководителят на Съвета на федерацията - горната камера на Народното събрание на Руската федерация - Валентина Матвиенко, представена от организация „ Интерфакс “.

Ако не е еднократно солово осъществяване на Матвиенко, потреблението на термина „ революция “ за яростните бойни дейности в Украйна след нахлуването на Русия на 24 февруари може да значи завой в риториката на Кремъл и опит за ново пояснение на света за протичащото се в Украйна, представяно до момента като специфична военна интервенция. Към момента в Русия е инкриминирано даже потреблението на думата война за наименуване на въоръжения спор в Украйна. По формулировка, да вземем за пример на четиритомния речник на съветския език на Руската академия на науките, гражданската война е „ крупномащабно въоръжено противостоене сред проведени групи вътре в една страна или, по-рядко, сред народи, влизащи в състава на в миналото единна обединена страна “.

Валентина Матвиенко е направила изказването пред домакина си, ръководителя на Народното събрание на Мозамбик Ешперанца Биас. Русия води сега дейна политика и двустранни договаряния с редица африкански страни, с цел да приготви африканска самодейност за искане на анулация на глобите против Руската Федерация, наложени поради нахлуването й в Украйна. В Мапуто Матвиенко съобщи на Ешперанца Биас футболни топки, конструктори, играчки и бейзболни шапки, показани като филантропична помощ за децата на Мозамбик.

„ Отворени сме за договаряния. Нуждаем се от дипломатически, мирни решения, само че това изисква волята на двете страни. Готови сме за договаряния, за сключване на съглашение, което ще постави завършек на гражданската война в Украйна и ще докара до мир, само че не виждаме такава реакция от Киев “, споделя Матвиенко.

Още при започване на годината Русия опипваше почвата за революция в Украйна. Така да вземем за пример в края на януари прес секретарят на Кремъл Дмитрий Песков разяснява, че заканите за изключване на Русия от интернационалната банкова система за разплащания SWIFT „ може да докара до обновяване на гражданската война в Украйна от страна на Киев. “ До началото на необявената публично пълномащабна война на Русия против Украйна под термина революция съветската агитация разглеждаше спора в Донбас.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР