Русия е готова да предложи 20-30% отстъпка в цената на

...
Русия е готова да предложи 20-30% отстъпка в цената на
Коментари Харесай

Русия иска да запази преноса на газ през Украйна, обяви Путин

Русия е подготвена да предложи 20-30% отстъпка в цената на газа за Украйна, съобщи президентът

Русия би желала да продължи преноса на природен газ през Украйна без значение от новите газопроводи до Германия и през Турция, както и макар обстоятелството, че двустранните контракти с Киев за това изтичат в края на годината.

Тази позиция съобщи президентът Владимир Путин в годишната си конференция през днешния ден в Москва.

Абонирайте се за Капитал Четете безкрайно и подкрепяте напъните ни да пишем по значимите тематики " Що се отнася до газовите връзки, това е комплицирана и доста тънка тема. Искаме да разгадаем този проблем ", сподели Путин. По думите му Русия ще търси задоволително за всички решение, " в това число за Украйна, съхранявайки - както доста пъти към казвал - преноса през Украйна без значение от строителството на нови инфраструктурни обекти като " Северен поток 1 ", " Северен поток 2 " и " Турски поток ".

Това стана в деня, когато с посредничеството на Европейската комисия в Берлин се организира среща Украйна - Русия по газовия спор.

Маршрутът за доставки до Европа през Украйна е по-дълъг и по-скъп, в сравнение с този по дъното на Балтийско море, само че сме подготвени да запазим украинското направление, добави президентът. Въпросът бил какъв ще е размерът на този пренос и за какъв период може да се подписа контракт. " Не се каним да подписваме контракт, с цел да прекратим по-късно преноса. Ние самите сме заинтригувани [транзитът да продължи]. "

Путин сподели още, че съгласно него Киев и Москва ще се договоря, че руснаците оферират 20-25% отстъпка в цената на газа и се стремят украинците да са удовлетворени от резултата. " Нямаме никакъв интерес да изостряме обстановката в енергетиката и някак да я използваме за въздействие върху обстановката в самата Украйна. "

Двете камари на американския парламент утвърдиха тази седмица законопроект за наказания против строители на " Северен поток 2 " и " Турски поток ", който чака сключване от президента Доналд Тръмп. До довършването на плана в Балтийско море остава евентуално към месец и глобите може да забавят малко, само че не и да спрат приключването му. Продължаването на " Турски поток " към Централна Европа също се забавя поради незавършено строителство в България, а тръба би трябвало да има също в Сърбия и Унгария.

Украйна приключи директния импорт на съветски газ през ноември 2015 година Тази седмица бе подписано рамково съглашение сред Киев и Букурещ за опция за реверсивни доставки по газопровод, обичайно снабдяващ Молдова и Турция.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР