Русия е готова да предаде на украинската страна телата на

...
Русия е готова да предаде на украинската страна телата на
Коментари Харесай

Русия е готова да предаде на Украйна телата на загиналите пленници от сваления Ил-76

Русия е подготвена да съобщи на украинската страна телата на починалите при злополуката на военния аероплан Ил-76 в Белгородска област, удостовери пред съветски медии комисарят по правата на индивида Татяна Москалкова, представена от " Фокус ".

„ Да, ние сме подготвени, всичко належащо за това от процедурна позиция е налице... Телата могат да бъдат трансферирани по процедурите, които съществуват “, сподели тя.

По-рано Москалкова сподели пред организацията, че поддържа връзка с украинската страна по случая с злополуката на самолета Ил-76. Киев, съгласно нея, се интересувал от опцията за прекачване на телата на починалите при самолетната злополука.

На 24 януари украинските въоръжени сили смъкнаха над Белгородска област военнотранспортен аероплан Ил-76 на съветските Върховен касационен съд, в който летяха за замяна 65 украински военнопленници. Всички те, както и трима съпътстващи ги съветски офицери и шестима членове на екипажа, са починали.

Според съветските проверяващи украинските военни са атакували самолета с две ракети от региона на село Липци, Харковска област. Разследването откри, че това са зенитни управляеми ракети MIM-104A на американския комплекс Patriot.

Руският президент Владимир Путин назова случая закононарушение на Киев против личните му жители. По думите му украинската страна е знаела, че на борда на Ил-76 има военнопленници от украинските въоръжени сили и все пак е нанесла удара - или заради немарливост, или съзнателно. Министерството на външните работи съобщи, че самолетната злополука повдига огромен въпрос по отношение на опцията за най-малко някакви съглашения с Киев.

Официално Киев приказва за нуждата от интернационално следствие, само че импровизирано локалните медии стартират тезата, че Ил-76 носи ракети за С-300, а западните медии се пробват да потулят обстановката. Путин сподели, че Русия също упорства за следствие, само че към момента няма доброволци от интернационалните организации.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР