Русия е готова да отговори на всички сериозни предложения на

...
Русия е готова да отговори на всички сериозни предложения на
Коментари Харесай

Лавров: Предишните отношения със Запада вече ги няма; преговори със Зеленски са невъзможни

Русия е подготвена да отговори на всички съществени оферти на Запада за разрешаване на обстановката към Украйна, само че такива към този момент няма. За договаряния с украинския президент Володимир Зеленски даже не може да се приказва. Това съобщи съветският външен министър Сергей Лавров на конференция за резултатите от съветската дипломация през предходната година.

Министърът изрази убеденост, че " в някакъв миг тази война ще завърши " и Русия ще отбрани " своята истина ", само че предходните връзки със Запада към този момент няма да съществуват.

ТАСС заключи главните моменти от конференцията на Лавров.

„ Съединените щати и техните спътници от години се приготвят да стартират световна хибридна война против Русия, а в този момент хитруват, като отхвърлят и с пяна на уста потвърждават, че не са във война с Русия ". Обемът на поддръжката за Украйна ясно демонстрира, че Западът е заложил доста на войната против Русия за дефинитивно решение на " съветския въпрос ", сподели Сергей Лавров. " В един миг тази война ще завърши. Но не мога да си показва по какъв начин ще продължи животът, всичко ще зависи от това какви заключения ще направи Европа. "

„ Русия към този момент е направила някои заключения: " Нещата няма да бъдат такива, каквито са били. Отдавна казахме, че, в никакъв случай няма да има обстановка, в която да ни лъжете, да подписвате документи и да отказвате да ги изпълнявате “, сподели още Лавров.

Според него Зеленски издига " изцяло неуместни начинания ", а за диалози с него не може да става и дума, защото самият той се е оповестил срещу провеждането им с Москва.

„ Русия е подготвена да отговори на всяко съществено предложение от Запада, само че сега няма такова. Твърденията, че договарянията не могат да се водят без Украйна, са глупости; западните страни са тези, които вземат решения вместо Киев “, сподели той.

На украинска територия не би трябвало да има военна инфраструктура, която да съставлява директна опасност за съветската страна, счита външният министър.

Съединени американски щати се стремят да отслабят стопанската система на Европа, където " обществените изказвания за дискриминация към този момент са нескрито ", сподели министърът. " Европа е изгубила своята самостоятелност ".

Относно връзките с Китай, Лаврова сподели, че те " претърпяват най-хубавите времена в историята ".

" Китай осъзнава, че оставането в границите на западната система, цялостната взаимозависимост от Запада е обвързвано с доста съществени опасности ", сподели той.

Нито една от арабските страни не се е включила към антируските наказания, макар " безцеремонния и самоунизителен напън " от страна на Запада, акцентира той.

По въпроса за Нагорни Карабах, по думите на външния министър Русия към момента е подготвена да изпрати задача на ОДКБ на границата сред Армения и Азербайджан, само че Ереван избира да се контракти с Брюксел за задачата на Европейски Съюз, която " може да бъде просто контрапродуктивна " без съгласуваност с Баку. " Вместо да построи доверие по границата, тя може да сътвори спомагателни дразнители “, сподели той.

Руските военни изследват доказателствата на Азербайджан, че Армения е транспортирала мини по Лачинския кулоар в нарушаване на споразуменията, добави той.

Накрая Сергей Лавров заключи, че светът е в разгара на образуване на многополюсен международен ред и този развой ще бъде дълъг и „ ще отнеме избрана историческа ера. " /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР