Русия е готова да обмисли нови предложения от Съединените щати,

...
Русия е готова да обмисли нови предложения от Съединените щати,
Коментари Харесай

Русия е готова за нов ядрен пакт със САЩ, но с повече страни

Русия е подготвена да обмисли нови оферти от Съединените щати, с цел да размени нуклеарния пакт от епохата на Студената война с по-широк контракт, който включва повече страни, съобщи заместник-министърът на външните работи Сергей Рябков, оповестява " Ройтерс ".

Американският президент Доналд Тръмп съобщи предходната седмица, че би желал да организира договаряния, целящи основаването на нов контракт за надзор на оръжията.

На конференция в Москва, Рябков съобщи, че Съединени американски щати не са изпратили на Москва съответни оферти за нов пакт.

Съединени американски щати и НАТО неотдавна заключиха, че Русия е прекарала години в създаването на неразрешено нуклеарно оръжие, което прави контракта пай непотребна хартия.

Съединени американски щати реагираха, като оповестиха, че ще се отдръпват от контракта и ще проектират свои лични ракети, които торпилират контракта. Русия от своя страна разгласи, че ще направи същото, макар че мнозина подозират, че руснаците към този момент са построили ракетите.

Припомняме, Русия заяви, че би трябвало да създаде нова наземно основана крилата ракета, която да бъде трансформация на крилатата ракета " Калибр ", както и нова наземно основана свръхзвукова ракета с огромен обхват преди 2021 година, с цел да отговори на плануваното от Вашингтон излизане от контракта за надзор на нуклеарните оръжия.

Руският президент Владимир Путин разгласи на 2 февруари, че Русия е прекратила спазването на Договора за очистване на ракетите със междинен и дребен обхват от 1987 година, откакто Съединени американски щати оповестиха, че от 2 февруари се отдръпват от контракта, обвинявайки Москва в нарушавания.

Изпитанието идва след решението на Съединени американски щати да изоставен Договора за очистване на ракетите със междинен и дребен обсег. По време на речта за Състоянието на съюза президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп удостовери, че излизат от контракта с Русия.

В събота съветският водач Владимир Путин разгласи, че Русия ще приключи присъединяване си в контракта в отговор на решението на Вашингтон.

Съединените щати и НАТО упрекват Русия в нарушение на съглашението с крилатата ракета 9М729. Русия позволи военни аташета до бази с крилатата ракета 9М729, само че сред тях нямаше американски представители.

Обвиненията на Съединени американски щати бяха подкрепени и от НАТО, а генералният секретар на Алианса Йенс Столтенберг предизвести още през декември месец сътрудниците си, че би трябвало да се приготвят за прекратяването на този контракт.

И канцлерът на Германия Ангела Меркел упрекна Русия в нарушение на съглашението за разоръжаване, само че настоя през останалите шест месеца да се продължи разговорът с Руската федерация.

Малко преди да стане ясно решението на Владимир Путин външният министър на Германия Хайко Маас прикани да се основат нови правила за въоръжението, които да важат за всички. В полемиката за тези нови правила би трябвало да се включат всички, а не те да се отнасят единствено до Съединени американски щати и Русия, разясни Маас.

На 1 февруари американският президент Доналд Тръмп даже заплаши с боен отговор на нарушаванията на контракта от страна на Русия. От своя страна Русия даде обещание последици на американските дейности. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР