Русия е готова да нормализира отношенията си с Европейския съюз,

...
Русия е готова да нормализира отношенията си с Европейския съюз,
Коментари Харесай

Лавров: Русия иска нормални отношения с ЕС, но без ултиматуми

Русия е подготвена да възстановява връзките си с Европейския съюз, само че без каквито и да било ултиматуми и едностранни предварителни условия като тези, които биват издигани във връзка с Минските съглашения, съобщи на взаимна конференция след срещата си с португалския външен министър Аугущу Сантуш Силва съветският първи посланик Сергей Лавров.

Въпреки това, добави съветският външен министър, въпреки всички да схващат глупостта на настоящето състояние, Европейски Съюз се придържа към настоящия в неговите рамки принцип за консенсус и взаимност. " Използвайки този принцип, русофобското нападателно малцинство принуждава всички останали да се придържат към това неуместно състояние всякога, когато се разисква тематиката за Минските съглашения на съвещанията на Европейския съвет ", добави Лавров.

" Искаме естествени, взаимноизгодни връзки. Искаме нашият стокооборот да се върне към равнищата от 2013 година и да ги надвиши. Сега той е два пъти по-малък, в сравнение с беше през 2013 година И в този случай не пандемията изигра решаваща роля. Надяваме се, че в Европейски Съюз идеологическият дневен ред във връзка с Русия ще бъде заменен от благоразумие ", сподели съветският външен министър.

Русия може да се довери на Европейски Съюз и да го преглежда като благонадежден сътрудник в решаването на въпроси, представляващи общ интерес, сподели на конференцията португалският външен министър Аугущу Сантуш Силва.

" Онова, което желая да кажа, представлявайки тук страната, която понастоящем ръководи Съвета на Европейски Съюз, е че блокът от моя позиция е благонадежден сътрудник, на който може да му се има доверие. Към това ни задължава нашата история, нашата география, принуждава ни да приемем това в края на краищата и европейската просвета, към която принадлежат и Европейски Съюз, и Русия ", сподели Силва и добави: " Затова Русия може да разчита на Европейски Съюз като благонадежден сътрудник за разглеждане на разнообразни въпроси, представляващи общ интерес ".
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР