Русия е готова да насочи Турски поток към европейски държави.

...
Русия е готова да насочи Турски поток към европейски държави.
Коментари Харесай

В Белград Путин гарантира за Турски поток и припомни съдбата на Южен поток

Русия е подготвена да насочи " Турски поток " към европейски страни . Това заяви президентът на съветската страна Владимир Путин по време на среща със сръбския си сътрудник Александър Вучич в Белград, оповестяват съветски медии.

 Газ, Косово и оръжия разискват Путин и Вучич
Газ, Косово и оръжия разискват Путин и Вучич

Сръбски МиГ-29 ескортират самолета на Путин до кацането му

Руският общественик разкри, че Москва е подготвена да влага 1,4 милиарда $ в Сърбия за продължение построяването на газопровода до европейски страни през балканската страна.

По думите му доста страни демонстрират интерес към подобен план.

" По отношение на енергийните въпроси, ние сме подготвени да осъществим планове за ориентиране на " Турски поток " към европейски страни, към европейски консуматори. Много демонстрират интерес към това ", сподели той на взаимна конференция с Вучич. Но съгласно Путин в последна сметка всичко зависи от другите страни, в това число страните от Европейски Съюз, дали са в положение да защитят своите суверенни национални ползи в разговора с европейските структури.

 Путин упреква Запада в дестабилизиращо владичество над Балканите
Путин упреква Запада в дестабилизиращо владичество над Балканите

Осъжда " разрушителната " политика на НАТО в исторически нестабилния полуостров

 Снимка 400973
Източник:

Във връзка с това той напомни работата по плана " Южен поток " през България, който съгласно него не е спрян по виновност на Русия, само че в този момент София демонстрира интерес " Турски поток " да минава през българската територия и да се насочи към Сърбия и Унгария.

" Така че от нас малко зависи, при съществуването на такава опция ще го създадем ", увери Путин.

Путин описа, че президентът на Турция Реджеп Ердоган, с който ще се срещне през идната седмица, се отнася позитивно към опцията за продължение на газопровода към Европа.

 Сърбия осуети ислямистки атентат против Путин
Сърбия осуети ислямистки атентат против Путин

Задържан е 21-годишния Алибашич, оповестява се и за терористи в региона на Босна

Преди визитата в изявление за сръбски медии Путин разкри, че Газпром работи върху разнообразни разновидности за удължение на газопровода, като един от тях е транспорт на газ през България, Сърбия и Унгария. Той акцентира, че страните членки на Европейски Съюз би трябвало да получат гаранции от Брюксел.

Руският общественик сподели още в сръбската столица, че с Вучич са разискали и военното съдействие.

 Снимка 400970
Източник:

Русия и Сърбия са заинтригувани обстановката на Балканите да остане постоянна и безвредна, означи той и разясни, че Москва се застъпва за урегулиране на споровете.

За страдание през последно време косовските управляващи започнаха серия от провокативни стъпки , които изостриха обстановката, уверен е Владимир Путин и напомни решението на Косово за основаване на войска , което е в нарушаване на резолюциите на Организация на обединените нации. Според него дейностите на Косово могат да дестабилизират Балканите.

Той дефинира срещата със сръбския си сътрудник като сполучлива.

Вучич от своя страна заяви, че са подписали значими съглашения с Русия в доста области. По думите му не вижда напън от страна на Европейски Съюз във връзка с реализирането на " Турски поток ". Вучич разгласи, че страната желае да получава съветски газ посредством " Турски поток ".

 Снимка 400968
Източник:

Двамата държавни глави разискаха доставките на газ, напрежението с Косово, съдействието в защитата и обстановката на Балканите.

Путин е на еднодневна аудиенция в Белград. По стратегия Путин ще се срещне с ръководителя на президиума на Босна и Херцеговина Милорад Додик, по-късно той ще посети църквата " Свети Сава ".

Проектът " Турски поток " ще е от два газопровода, които ще бъдат с мощ 15,75 милиарда кубични метра газ. Първата тръба е предопределена за доставка на газ за турските консуматори , а втората - за страните от Южна и Югоизточна Европа. По проектът планът би трябвало да се реализира до края на 2019 година

 Снимка 400969
Източник:
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР