Русия е готова да направи всичко по силите си, за

...
Русия е готова да направи всичко по силите си, за
Коментари Харесай

Лондон: Русия цели дестабилизация на Западните Балкани

Русия е подготвена да направи всичко по силите си, с цел да провокира дестабилизация на района на Западните Балкани, които Европейски Съюз подценява през последните 10 години . Това се показва в отчет на Британския съвет за външни работи, съобщи БГНЕС.
Авторите на документа акцентират, че празнотата, която е настъпила в Западните Балкани с политиката на Европейския съюз за занемаряване на района, е била употребена и запълнена от други интернационалните участници като Русия, Китай и Турция.
„ Русия е подготвена да направи всичко, с цел да дестабилизира Западните Балкани и техния път към непоклатимост и народна власт. Това е видно и от поддръжката на Русия за опита за държавен прелом в Черна гора през 2016 година “, се споделя още в отчета.
Както показва организация МИА, в текста се акцентират опасения, че Русия ще се опита да попречи на съглашението сред Гърция и Македония , както и за това, че непрекъснато поддържа " дестабилизиращите водачи в Република Сръбска " с всичко, което би могло да дестабилизира нежния мир в Босна и Херцеговина.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР