Русия е готова да достави зенитни ракетни системи С-400, но

...
Русия е готова да достави зенитни ракетни системи С-400, но
Коментари Харесай

Ще получи ли Иран руските С-400 Триумф?

Русия е подготвена да достави зенитни ракетни системи С-400, само че към този момент поръчка за това от страна на Техеран не е постъпвала, заяви Федералната работа за военно -техническо съдействие на Русия. Ние сме открити за договаряния за доставка на ЗРС С-400 "Триумф ", в това число и на Иран. Оше повече тази техника не попада под деяние на ограничавания, въведени с резолюция СБ Организация на обединените нации 2231 от 20 юни 2015 година, се показва в информация от службата. Официално искане от сътрудниците по тематиката обаче не сме получили, прецизират от ФСВТС.

Секретарят на Върховния съвет за национална сигурност на Иран Али Шамхани съобщи по-рано, че при положение на нужда Иран ще стартира договаряния с Русия за опция да закупи С-400. На собствен ред вицепремиерът на Русия Юрий Борисов означи, че сходно искане от страна на Иран към този момент не е постъпвало.

Както е известно, първият чуждестранен покупател на системата С-400 е Китай, след което е подписан контракт с Турция, а след това с Индия.

Междувременно на срещата на Г-20 в Осака стана ясно, че договорката сред Турция и Русия за системите остава. В доставката на зенитно-ракетните системи С-400 за Анкара няма никаква пролонгация, съобщи турският президент Реджеп Тайип Еродган на срещата си с президента на Русия Владимир Путин. По думите му за Анкара има предпочитано значение договореността за взаимно произвеждане на ракети и предаване на технологии. "Ние продължаваме наблюдението за процесите по доставка на С-400 и за нашето съглашение, поради което пристигнахме в Душанбе. Искам да отбележа, че за нас от предпочитано значение е взаимното произвеждане на ракети, в това число и прехвърлянето на технологии ", съобщи Еродоган.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР