Русия е голяма военна сила, но средна икономика без потенциал

...
Русия е голяма военна сила, но средна икономика без потенциал
Коментари Харесай

Прокопиев: Ако Китай подкрепи Русия, кризата ще е по-тежка от тази през 2008 г.


Русия е огромна военна мощ, само че междинна стопанска система без капацитет да разстрои международната стопанска система, само че в случай че Китай влезе на нейна страна в украинския спор ще влезем в доста по-тежка и травматична рецесия от тази през 2008 година Това разяснява в студиото на „ Лице в лице “ предприемачът и издател на „ Капитал “ Иво Прокопиев.

„ За разлика от войната, същинската война, която може да се локализира – танковете и ракетите са в избрана географска територия и бомбите падат там, където нормално ги насочат с дребни изключения. А икономическата война е международна война и бомбите в нея гърмят там, където са най-слабите звена на международната стопанска система. Първите жертви на икономическата рецесия няма да бъдат нито европейските страни, нито Америка, нито Китай, първите жертви ще бъдат бедните африкански страни, бедните страни в Азия “, означи той.

По думите му в тази ситуация чакаме спиране на веригите за доставки, което ще удари първо компаниите, а след това и банките, като той даде образец със строителните компании, които продават жилища „ на зелено “ на една цена, а се оказва, че могат да ги довършат единствено на загуба – или да увредят интереса на клиентите си. Заради неналичието на чипове, пък, автомобилните производители понижават с 60-70% поръчките си за други съставни елементи, в това число и създаваните у нас.

Според Прокопиев съветският водач Владимир Путин е употребявал най-силното си оръжие – посредством криза да опита да дестабилизира политически западните демокрации. „ Трябва да си дадем сметка за една доста огромна смяна, към този момент като приказваме за стопански интерес и в полза на бизнеса, той не е водещият във всички решения, които следим последните 2 седмици. Правителствата на Запада следват своите публични отзиви, които внезапно трансформираха отношението си по отношение на Русия и по отношение на това какво какъв вид зависимости, какъв вид ръководство желаят да виждат “, означи той.

По думите му би трябвало да повишим равнището си на съдействие с европейските сътрудници и да се откажем от начинания като ремонт на изтребители в Русия или строене на АЕЦ, взаимно с „ Атомстройекспорт “.

„ Всъщност, корупционните мрежи, изключително в периферните страни на евросъюза и НАТО, са едни от най-големите проводници сега на съветското въздействие. В България Движение за права и свободи стабилно е бил част настойник на тия корупционни мрежи през всичките тези години и неслучайно те сега употребяват всевъзможни политически механизми, които са налични, с цел да дестабилизират да нападат, да приказват неистини “, означи Прокопиев.

Той отхвърли обвиняванията на придвижването, че стои зад вкарания в Плана за възобновяване цех за акумулатори. По думите му сходен план е неблагоразумен и би трябвало самодейностите да се конкурират за финансов запас: „ Някой е решил, че би трябвало да има 6000 акумулатори. Държавна компания би трябвало да ги купи от държавно субсидиран цех. Каква е разликата сред тази структура и „ Автомагистрали “ с инхаус възлагането или държавните бензиностанции или другата дивотия с язовирите няма никаква разлика “.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР