Русия е главният заподозрян за загадъчни заболявания на американски служители

...
Русия е главният заподозрян за загадъчни заболявания на американски служители
Коментари Харесай

Русия заподозряна за мистериозните заболявания на американски дипломати в Куба и Китай

Русия е основният обвинен за загадъчни болести на американски чиновници в Куба и Китай съгласно следствие на американските управляващи, съобщи Ройтерс, като се базира на телевизия Ен Би Си Нюз.

Разследването с присъединяване на ФБР, Централно разузнавателно управление на САЩ и други служби е разкрило доказателства от прехванати връзки, че Русия е забъркана. Според Ен Би Си, която цитира неназовани американски чиновници и други осведомени източници, обаче доказателствата не са задоволително безапелационни за това Вашингтон намерено да упрекна Москва.

Американски чиновници обявиха през юли, че към момента проверяват здравни проблеми в посолството на Съединени американски щати в Куба и не знаят кой или какво стои зад загадъчните болести, почнали през 2016 година и засегнали 26 американци.

Симптомите включвали загуба на слуха, звук в ушите, световъртеж, главоболие и отмалялост. Държавният департамент разгласи през юни, че е прибрал група дипломати вкъщи от китайския град Гуанчжоу поради паника, че те страдат от загадъчна болест, наподобяваща мозъчна контузия.

Кубинските управляващи, провеждащи свое следствие, отхвърлят да са забъркани по какъвто и да е метод и споделят, че не знаят каква е повода за това.
Според Ен Би Си Съединени американски щати считат, че върху държавни чиновници е допустимо да са употребявани усъвършенствани електромагнитни оръжия, може би дружно с други технологии.

Американската войска се пробва да направи възстановка на оръжието или оръжията, употребявани против дипломатите, в това число като тества разнообразни устройства върху животни, споделиха представени чиновници от държавното управление, сътрудници от Конгреса и други източници. Част от тези действия се правят във военновъздушната база Къртланд в щата Ню Мексико, където армията има големи лазери и лаборатории за експериментиране на мощни електромагнитни оръжия.

Източник: БТА
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР