Русия е единствената страна в света, която позволява на своите

...
Русия е единствената страна в света, която позволява на своите
Коментари Харесай

Украйна налага санкции срещу 200 руски компании от ядрената индустрия

Русия е единствената страна в света, която разрешава на своите военни да обстрелват АЕЦ, съобщи Зеленски

Президентът на Украйна Володимир Зеленски със собствен декрет вкара наказания против 200 компании и предприятия от съветската нуклеарна промишленост, в това число " Росатом ", както и неговите дъщерни сдружения.

„ Решението за наказания бе взето от Съвета за национална сигурност и защита и това не е последното сходно решение във връзка с тази съветска промишленост “, сподели Зеленски във видеообръщение, оповестено в обществените мрежи.

" Смисълът на нашите стъпки е също да засилим напъните на нашите дипломати за разширение на световните наказания върху тази част от съветската нападателна машина.

Русия е единствената страна в света, която разрешава на своите военни да обстрелват АЕЦ и да употребяват АЕЦ като прикритие за обстрел. Руските ракети неведнъж са следвали траектории над нуклеарните уреди на Украйна.

Терористичната страна употребява нуклеарната промишленост като един от детайлите на външна агресия. Да се окаже напън върху други страни. Да основава съответни закани за суверенитета на други страни.

Всичко това са задоволителни аргументи съветската нуклеарна промишленост да бъде обект на световни наказания. И ние работим върху това с нашите сътрудници.

Благодаря на всички, които се борят за Украйна! Благодаря на всички, които оказват помощ! ", добави украинският президент.

Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР