Русия е един от най-важните играчи в Сирия - такива

...
Русия е един от най-важните играчи в Сирия - такива
Коментари Харесай

Берлинският план за Сирия разбуни духовете в Германия

Русия е един от най-важните играчи в Сирия - такива са обстоятелствата и ние сме длъжни да се съобразяваме с тях. Това изявление на министъра на защитата Анегрет Крамп-Каренбауер за Дъждовни води провокира мощен отзив в Германия.

" Предлагам да установим зона за сигурност под интернационален надзор с присъединяване на Турция и Русия ", сподели Анегрет Крамп-Каренбауер в изявление за " Дойче веле ". Германският министър на защитата и водач на ръководещата партия ХДС счита, че Германия, Франция и Англия в съдействие с Русия и Турция би трябвало да разработят това предложение. За вероятно присъединяване на Съединени американски щати като сътрудник по линия на НАТО обаче Крамп-Каренбауер не загатна нищо.

Както е известно, немското държавно управление счита, че навлизането на турски войски в северносирийския район е нарушаване на интернационалното право. Положението в Северна Сирия е такова, че " директно визира ползите на Европа и на Германия в региона на сигурността ", акцентира министърът.

" Необходима е мощна европейска самодейност "

Според проекта на Крамп-Каренбауер построяването на зона за сигурност има една основна цел - да бъде обновена битката против ислямисткия гнет, която затихна след началото на турската атака в Северна Сирия. " А за това съгласно мен е нужна мощна европейска самодейност ", сподели тя.

Германският канцлер Ангела Меркел към този момент предложи да се организира среща с Франция, Англия и Турция. Анегрет Крамп-Каренбауер упорства германо-френският Съвет по защитата да притегли британците и дружно с тях да създаде детайлите. Успоредно с това министърът на защитата има намерение интензивно да приобщи към проектите си и Турция и Русия. " Русия е един от най-важните артисти в Сирия. Независимо дали това ни харесва, обстоятелствата са такива и ние сме длъжни да се съобразяваме с тях ", акцентира тя.

Крамп-Каренбауер има желание да се възползва от сегашната позиция на Германия като променлив член на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации, само че също по този начин цели и двустранни диалози с двете страни. " Защото алтернативата пред европейците, а и пред НАТО би била просто да следим по какъв начин ще се развиват възможните диалози сред Турция и Русия. "

Ще се включи ли Бундесверът?

Германският министър на защитата не взе отношение по въпроса дали и по какъв начин бойци от Бундесвера биха могли да вземат участие в интервенцията по установяването на зона за сигурност в Северна Сирия. " Как Германия ще подходи политически и какво значи това за Бундесвера – по тези въпроси би трябвало да се произнесе Бундестагът ", сподели Анегрет Крамп-Каренбауер.

Като водач на ХДС тя увери, че има поддръжката на ръководещата партия. Анегрет Крамп-Каренбауер акцентира, че авансово е уведомила за тази своя самодейност канцлера Ангела Меркел. " Със сигурност ще има полемика вътре в държавното управление ", сподели тя, визирайки съдружния сътрудник ГСДП. " Но и дума не може да става Европа да бъде въздържан наблюдаващ ", акцентира тя. И добави, че освен това състояние би трябвало да се издигат лични оферти, които да подтикват полемиката.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР