Русия е доставила първите ядрени бойни глави в Беларус, заяви

...
Русия е доставила първите ядрени бойни глави в Беларус, заяви
Коментари Харесай

Путин: Русия е доставила първите ядрени бойни глави в Беларус

Русия е доставила първите нуклеарни бойни глави в Беларус, съобщи съветският президент Владимир Путин, съобщи Франс прес. Така той конкретизира това, което Москва бе оповестила през март.

„ Първите нуклеарни бойни глави бяха доставени на територията на Беларус. Това са единствено първите, до края на лятото, до края на годината, ние ще приключим изцяло и напълно тази работа “, съобщи Путин по време на икономическия конгрес в Санкт Петербург.

Той се срещна с Лукашенко в Сочи

Путин напомни, че разполагането на тактически нуклеарни оръжия в Беларус е плод на съглашение, оповестено през март дружно с беларуския президент Александър Лукашенко. 

Тези първи доставки, както наподобява са били ускорени, тъй като на 9 юни Путин съобщи, че разполагането на оръжията ще стане през юли. Тогава това изявление се оказа в несъгласие с думите на президента на Беларус Александър Лукашенко, който пък сподели на 25 май, че първите нуклеарни оръжия към този момент са били доставени в страната му.

Русия към този момент предприе стъпки по проект за разполагане на тактически нуклеарни оръжия в Беларус

Тактическите нуклеарни оръжия могат да причинят големи вреди, само че техният радиус на действие  е по-ограничен от този на стратегическите нуклеарни оръжия. В началото на април Русия сподели, че е почнала да образова  беларуски военни за потреблението на тактически нуклеарни оръжия.

Освен това в предишното Путин съобщи, че 10 самолета към този момент са оборудвани в Беларус за потреблението на такива оръжия и специфичен склад ще бъде построен до 1 юли, напомня Българска телеграфна агенция.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР