Русия е депортирала на своя територия 500 000 души от

...
Русия е депортирала на своя територия 500 000 души от
Коментари Харесай

Украински депутат: Русия е депортирала на своя територия 500 000 украинци

Русия е депортирала на своя територия 500 000 души от Украйна, сподели през днешния ден пред евродепутати водещият член на украинския парламент Микита Потураев. Той приканва Червения кръст да откри контакт с тези хора, съобщи Ройтерс.

" Половин милион украински жители бяха депортирани от Украйна в Руската федерация без тяхно единодушие ", сподели Потураев, който е ръководител на комисията в украинския парламент по филантропичните въпроси.

Ройтерс прави ангажимента, че не може да удостовери тези данни от самостоятелни източници. Потураев не даде детайлности или доказателства в поддръжка на своите изказвания.

" За съжаление няма опция най-малко към този момент да (установим) контакт с тези хора ", сподели украинският народен представител на членове на Европейския парламент посредством видеовръзка.

Женевските конвенции от 1949 година, които дефинират интернационалните правни стандарти за филантропично отнасяне по време на спор, забраняват насилственото прекачване на цивилни на територията на окупиращата страна, определяйки това като военно закононарушение, отбелязва Ройтерс.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР