Русия е дала на въздушнодесантните си войски в Украйна високоразрушителното

...
Русия е дала на въздушнодесантните си войски в Украйна високоразрушителното
Коментари Харесай

Русия дава на десантчиците си в Украйна спорно високоразрушително оръжие

Русия е дала на въздушнодесантните си войски в Украйна високоразрушителното термобарично оръжие, оповестява украинската организация УНИАН, базирайки се на следващата разследваща сводка на английското министерство на защитата.

Досега с това оръжие са разполагали единствено войските за химическа, биологическа и радиологическа отбрана на Москва в Украйна, написа в сводката.

Latest Defence Intelligence update on the situation in Ukraine - 11 April 2023.

Find out more about Defence Intelligence`s use of language:

  
— Ministry of Defence  (@DefenceHQ)

Термобаричните оръжия са противоречиви, тъй като са доста по-опустошителни от стандартните експлозиви с сходни размери и имат извънредно влияние върху всеки, попаднал в радиуса на гърмежа им, показва Би Би Си.

Руските мобилни установки TOС-1A употребяват термобарични ракети, създаващи запалителни и взривни резултати. Наричат ги  " тежки огнехвъргачки ", които могат да изстрелват ракети на разстояние до 9 километра.

Термобаричната бомба (наричана също вакуумна или аерозолна бомба - или горивен въздушен експлозив) се състои от горивен резервоар с два обособени избухливи заряда.

Този боеприпас може да бъде изстрелян като ракета или пуснат като бомба от аероплан. Когато удари задачата си, първият избухлив заряд отваря контейнера и необятно разпръсква горивната примес като облак. Този облак може да проникне във всички отвори на здания или отбрани, които не са изцяло запечатани.

След това втори заряд детонира облака, което води до огромно огнено кълбо, солидна взривна вълна и вакуум, който изсмуква целия околен О2. Оръжието може да унищожи подсилени здания, съоръжение и да убие или рани доста хора.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР