Русия е аут от предстоящите зимни Олимпийски игри в Пьончан!

...
Русия е аут от предстоящите зимни Олимпийски игри в Пьончан!
Коментари Харесай

Официално: Изхвърлиха Русия от Олимпийските игри

Русия е навън от идните зимни Олимпийски игри в Пьончан! Това реши на свое съвещание Изпълнителния комитет на МОК в Лозана.

На форума ще бъдат позволени единствено съветски състезатели, които не са уличавани в приложимост на неразрешени стимуланти. Те ще вземат участие под безпристрастен байрак, а първенците няма да чуят химна на родината си.

От олимпийското придвижване вечно са отстранени спортният министър на Русия Виталий Мутко и президентът на локалния олимпийски комитет Александър Жуков.

Русия ще би трябвало да заплати и санкция в размер на 15 милиона $. Причината - редовно нарушение на антидопинговите правила.

" Това би трябвало да постави завършек на този противен епизод и да служи като катализатор за по-ефективна антидопингова система ", съобщи президентът на МОК Томас Бах.

Игрите в Пьончан започват на 9-и февруари.

Решенията на МОК са следните:

Да изключи олимпийския комитет на Русия от олимпийското придвижване с днешна дата. Да предложения съветските спортисти за присъединяване на зимните игри в Пьончан под строги условия. Поканените спортисти ще вземат участие, без значение самостоятелно или отборно, под името Олимпийски състезател от Русия (ОСР). Те ще вземат участие със спортен екип, носещ точно това име и брандиран с олимпийския байрак. На церемониите по награждаване (при злато за подобен спортист) ще бъде изпълняван олимпийският химн.

МОК си резервира правото да вдигне отчасти или напълно наказването против ОКР преди церемонията по закриване на олимпийските игри в Пьончан, в случай че глобите бъдат признати и изпълнени без условия от страна на представителите на локалния комитет, федерациите и спортистите. /topsport.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР