Русия е атакувала масирано, с няколко вълни от дронове, украинската

...
Русия е атакувала масирано, с няколко вълни от дронове, украинската
Коментари Харесай

Русия отново атакува масирано Киев и други градове, има десетки ранени

Русия е атакувала масирано, с няколко талази от дронове, украинската столица Киев втора поредна нощ, нанасяйки вреди на жилищни здания и ранявайки минимум един кротичък гражданин, съобщи Българска телеграфна агенция, базирайки се на  " Ройтерс ".

Части на противовъздушната защита на Украйна са задействани тази нощ, малко след среднощ, за отблъскването на съветска въздушна офанзива против украинската столица, обяви кметът на града Виталий Кличко.

" Още една нощ, още една паника ", написа началникът на Киевската регионална военна администрация Сергий Попко в приложението " Телеграм ".

Около 10 дрона, ориентирани против Киев на няколко талази от разнообразни направления, са били унищожени, разясни Попко. Раненият гражданин е потърпевш от парчета от летателните апарати, въпреки и никой от тях да не е поразил заложената си цел, добавя регионалният шеф.

Отломки от прехванати съветски дронове са паднали в три от основните региони на Киев, като са разрушили покриви и фасади на няколко жилищни здания и са прерязали електрически кабели, уточни на собствен ред Кличко в " Телеграм ". Въздушната паника в Киев е траяла над пет часа, преди военновъздушните сили да разгласят към 5:15 ч. локално време (също и българско), че небето над Киев е чисто, отбелязва Ройтерс.

Вчера Русия бе атакувала Киев и други украински градове, като в Кривой рог, ситуиран на към 400 км югоизточно от столицата, бяха ранени минимум 17 души.

Най-малко 12 души пък бяха ранени при съветски удари по град Харков, които доведоха до спиране на електрозахранването там, съобщи Франс прес, като се базира на полицията и локалните управляващи.

Тези бомбардировки бяха осъществени в миг, в който украинските управляващи се притесняват от началото на нова съветска акция от набези против енергийната инфраструктура на страната, както през зимата на 2022 и 2023 г.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР