Русия е активно ангажирана в шпионска дейност срещу Запада и

...
Русия е активно ангажирана в шпионска дейност срещу Запада и
Коментари Харесай

Западни разузнавателни агенции очитат най-високата активност на руски шпиони след Студената война

Русия е интензивно ангажирана в шпионска активност против Запада и публикуването на диалог сред немски офицери е единствено един подобен образец, споделиха офицери от западното разузнаване пред Financial Times. Един от тях сподели, че сред страните е обновена „ играта на котка и мишка “. Един от събеседниците на вестника сподели, че разследващата активност на Русия е на най-високо равнище " или даже по-високо ", в сравнение с по време на Студената война. Според различен Москва „ прави всичко, което постоянно е правила “.

Събеседниците на вестника разясняват, че съветските разследващи служби са прегрупирани и осъвременени. В същото време целите на разузнаването, съгласно тях, остават същите - увеличение на раздялите в НАТО и подкопаване на поддръжката за Украйна. Източници на FT показаха потреблението на „ прокси “ разследващи структури като една от главните промени. Според тях съветските интервенции включват огромен брой непознати жители, привлечени от политиката, бизнеса и проведената престъпност. „ Знаем за случаи, когато Москва е употребила родственици на съветски емигранти “, добави един от събеседниците. На 1 март основният редактор на медийната група " Россия сегодня " и канала RT Маргарита Симонян разгласява запис на диалог сред хипотетични високопоставени офицери от Бундесвера.

Те разискаха потреблението на ракети Taurus от Украйна, в това число, както подсказва подтекстът, за офанзиви против Кримския мост. Германското министерство на защитата заяви, че ревизира информацията, а немският канцлер Олаф Шолц даде обещание бързо да изследва случая. Der Spiegel, след първи разбор, дефинира записа като същински.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР