Русия достави на Китай зенитни ракети С-400, с които да

...
Русия достави на Китай зенитни ракети С-400, с които да
Коментари Харесай

Русия достави С-400 на Китай

Русия достави на Китай зенитни ракети С-400, с които да бъде окомплектован един полк. Системата за Противовъздушна отбрана ще бъде призната на въоръжение в края на май. Вижте във видеото по какъв начин наподобяват съветските ракетни комплекси от този вид, ситуирани в Сирия.

Първоначално полковия комплект C-400 беше изпратен в Китай с три кораба през януари. Обаче един от тях попадна в мощна стихия в Ламанша и помощното съоръжение на борда му бе развалено.

Руските ракети ще излязат „ златни” на Турция

Турция си купи съветски ракети, НАТО в неразбиране

Ердоган ще пази двореца си с съветски ракети

Поради това товарът бе върнат, за ремонт. В началото на април стана известно, че първите два кораба с главната част оборудването за ракетния полк, са пристигнали сполучливо в Китай.

С идването и на третия транспортен съд Пекин към този момент разполага с изцяло окомплектован откъм оръжие ракетен полк, екипиран със С-400. Предаването на бойната техника от съветските експерти на китайските им сътрудници ще стартира в края на май и ще продължи към два месеца.

За подписания контракт сред Москва и Пекин за доставката на С-400 стана известно през ноември 2014 година. Китай стана първата непозната страна, поръчала ракетния комплекс и би трябвало да получи боекомплект за два полка.

Следете ни на всички места и когато и да е с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Гугъл Play и AppStore.

За още настоящи вести от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР