Русия днес заяви, че има важни въпроси за обсъждане с

...
Русия днес заяви, че има важни въпроси за обсъждане с
Коментари Харесай

Русия работи по изваждането на талибаните от нейния списък с терористични организации

Русия през днешния ден съобщи, че има значими въпроси за разискване с водачите на афганистанските талибани и работи за изваждането им от своя лист на неразрешените терористични организации, съобщи Ройтерс.

" Това е страна, която е до нас, и по един или различен метод ние поддържаме връзка с тях ", съобщи пред публицисти представителят на Кремъл Дмитрий Песков.

" Трябва да позволяваме неотложни въпроси, това изисква и разговор, тъй че в това отношение поддържаме връзка с тях, както на процедура с всички останали – те са фактическата власт в Афганистан ", уточни Песков.

Песков не посочи " неотложните въпроси ", само че предишния месец Русия претърпя най-смъртоносния атентат на своя територия от 20 години насам, когато въоръжени лица нахлуха в концертна зала край Москва и убиха минимум 144 души.

Бойци от " Ислямска страна " поеха отговорност, а американски представители обявиха, че разполагат с разследваща информация, съгласно която атентата е виновен афганистанският клон на терористичната ислямистка мрежа – " Ислямска държава-Хорасан ". Русия съобщи, че проверява и украинска връзка – нещо, което Киев и Съединени американски щати изрично отхвърлиха.

Талибаните се върнаха на власт в Афганистан през 2021 година след изтеглянето на водените от Съединени американски щати задгранични сили, само че и до момента са в листата на организациите, които Русия дефинира като терористични, напомня Ройтерс.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР