Русия днес отхвърли обвинението на президента на Молдова, че Москва

...
Русия днес отхвърли обвинението на президента на Молдова, че Москва
Коментари Харесай

Русия отхвърля обвинението в заговор за дестабилизиране на Молдова

Русия през днешния ден отхвърли обвиняването на президента на Молдова, че Москва приготвя скрит план за дестабилизиране на някогашната руска република, оповестиха Ройтерс и Българска телеграфна агенция.

Вчера президентката на Молдова Мая Санду се оплака, че Русия възнамерява да употребява задгранични саботьори, с цел да смъкна управлението на дребната страна, да попречи на присъединението ѝ към Европейския съюз и да я употребява във войната против Украйна.

" Подобни изказвания са изцяло голословни и неподкрепени с доказателства ", се споделя в изказване на съветското външно министерство.

Русия упрекна Украйна в разпалване на напрежението сред Русия и Молдова, като съобщи, че Киев се пробва да въвлече Молдова " в тежка борба с Русия ".

Украинският президент Володимир Зеленски съобщи предходната седмица, че неговата страна е разкрила проект на съветското разузнаване " за заличаване на Молдова ".

Дни по-късно държавното управление на Молдова подаде оставка.

Санду, чиято страна граничи с Украйна, неведнъж е изразявала безпокойствие по отношение на желанията на Русия и наличието на съветски войски в сепаратисткия регион Приднестровие.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и ! 

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР