Русия днес отхвърли обвинението на президента на Молдова, че Москва

...
Русия днес отхвърли обвинението на президента на Молдова, че Москва
Коментари Харесай

Русия отхвърля обвинението в заговор за дестабилизиране на Молдова

Русия през днешния ден отхвърли обвиняването на президента на Молдова, че Москва приготвя скрит план за дестабилизиране на някогашната руска република, заяви Ройтерс.

Вчера президентката на Молдова Мая Санду се оплака, че Русия възнамерява да употребява задгранични саботьори, с цел да смъкна управлението на дребната страна, да попречи на присъединението ѝ към Европейския съюз и да я употребява във войната против Украйна.

" Подобни изказвания са изцяло голословни и неподкрепени с доказателства ", се споделя в изказване на съветското външно министерство.

Русия упрекна Украйна в разпалване на напрежението сред Русия и Молдова, като съобщи, че Киев се пробва да въвлече Молдова " в тежка борба с Русия ".

Украинският президент Володимир Зеленски съобщи предходната седмица, че неговата страна е разкрила проект на съветското разузнаване " за заличаване на Молдова ".

Дни по-късно държавното управление на Молдова подаде оставка.

Санду, чиято страна граничи с Украйна, неведнъж е изразявала безпокойствие по отношение на желанията на Русия и наличието на съветски войски в сепаратисткия регион Приднестровие.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР