Русия даде 24 часа на Google да изтрие забраненото съдържание

...
Русия даде 24 часа на Google да изтрие забраненото съдържание
Коментари Харесай

Русия с ултиматум към Google да изтрие съдържание

Русия даде 24 часа на Гугъл да изтрие неразрешеното наличие от своята интернет търсачка. В противоположен случай американската компания ще бъде санкционирана, а скоростта на трафика до нейните уеб сайтове в страната ще бъде забавена, съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

Агенцията напомня, че Русия към този момент забави наказателно трафика до Twitter. Това стана, откакто американската компания, притежател на обществената медия, не изтри неразрешено наличие. Исканията на съветските управляващи се вписват в тяхната акция за слагане на западните софтуерни колоси под надзор и за подсилване на, по думите им, интернет суверенитета на страната, отбелязва Ройтерс.

Днес информационният контролен орган Роскомнадзор заяви, че е изпратил до Гугъл над 26 хиляди сигнала за унищожаване на неразрешено наличие, в това число видеозаписи, съдържащи информация за опиати и принуждение, както и материали на "екстремистки организации ". Той ще санкции американската компания с сред 800 хиляди и 4 милиона рубли (10 800 - 54 000 долара), в случай че не ограничи достъпа до въпросното наличие. При рецидив Роскомнадзор ще санкции Гугъл с до 10 % от общите й годишни доходи.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР