Русия блокира в Съвета за сигурност на ООН резолюция, осъждаща

...
Русия блокира в Съвета за сигурност на ООН резолюция, осъждаща
Коментари Харесай

Русия блокира резолюция на ООН, осъждаща нахлуването в Украйна

Русия блокира в Съвета за сигурност на Организация на обединените нации резолюция, осъждаща интервенцията по демилитаризация на Украйна, защото е антируска и антиукраинска, сподели съветският делегат Василий Небензя, представен от РИА Новости.

По-рано Русия наложи несъгласие на план за резолюция на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации, призоваваща за неотложно прекъсване на интервенцията за демилитаризиране на Украйна. 11 страни членки гласоподаваха за документа, три се въздържаха.

Според него даже не е належащо да се изяснява за какво документът е антируски.

„ Защо е антиукраински – тъй като този документ безспорно опонира на главните ползи на украинския народ, защото се пробва да избави и консолидира в Украйна системата на властта, която докара тази страна до покруса, която продължава най-малко осем години. Благодарим на тези, които не поддържаха този план “, сподели той.

Дипломатът означи, че проекторезолюцията не взема поради обстоятелството, че Киев непрестанно нарушава Минските съглашения. „ Ако създателите му се бяха пробвали да му придадат тип, който даже отдалечено припомня на уравновесен документ, те нямаше да пропуснат въпроси, които не трябва да се не помнят “, сподели Небензя.

Според него е оставено отвън уравнението „ по какъв начин майдановата хунта, която пристигна на власт вследствие на противоконституционен прелом в Киев през февруари 2014 година, отприщи война против жителите на източната част на страната, обстрелва мирни квартали с оръдия и реактивни системи за залпови изстрели и хвърлят бомби върху жителите на Донецк и Луганск”.

„ Извън скобите остана по какъв начин украинските управляващи, с покровителството на своите западни настойници, поредно и цинично избягваха осъществяването на Минските съглашения, чийто главен детайл беше директният разговор с жителите на източната част на страната “, сподели той.

Небензя добави, че дилемите по денацификация и демилитаризация на Украйна ще бъдат изпълнени задоволително скоро. Той означи, че Русия не е във война с Украйна и нейния народ, а организира специфична интервенция против националисти, ориентирана към отбрана на жителите на Донбас.

„ Тези задания ще бъдат изпълнени задоволително скоро и украинският народ още веднъж ще може да взема решение личната си орис, до момента в който живее в мир, добросъседство и съдействие с всички съседи “, сподели непрекъснатият представител на Русия.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР