Русия блокира достъпа до Facebook и Twitter в опит да

...
Русия блокира достъпа до Facebook и Twitter в опит да
Коментари Харесай

Twitter е създал версия на сайта си, която заобикаля цензурата в Русия

Русия блокира достъпа до Фейсбук и Twitter в опит да ограничи осведомителния поток по отношение на войната в Украйна

Twitter заяви, че откакто съветските управляващи ограничиха достъпа до него, е основал версия на уеб страницата си, която разрешава да се заобикалят наблюдението и цензурата, съобщи Асошиейтед прес.

Русия блокира достъпа до Фейсбук и ограничи достъпа до Twitter в опит да ограничи осведомителния поток по отношение на войната в Украйна. И двете компании обявиха, че работят за възобновяване на достъпа на хората в Русия до платформите им.

Twitter прибягва до така наречен "onion " услуга, при която потребителите могат да имат достъп до обществената мрежа, в случай че смъкват браузъра Tor, който дава опция за достъп до уеб сайтове в пространството, известно като "dark web ", отбелязва Асошиейтед прес.

Вместо разширението.com, при onion уеб страниците се употребява.onion. Обичайните версии на уеб страниците, като да вземем за пример Twitter.com, също са налични през браузъра Tor, само че версиите с.onion са пригодени особено за този браузър и разрешават превъзмогване на проблеми, основани от злонамерени играчи в киберпространството.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР