Русия блокира днес в ООН американска проектодекларация, призоваваща за значителни

...
Русия блокира днес в ООН американска проектодекларация, призоваваща за значителни
Коментари Харесай

Русия блокира в ООН американските санкции срещу Северна Корея

Русия блокира през днешния ден в Организация на обединените нации американска проектодекларация, призоваваща за " обилни ограничения " против Северна Корея, която във вторник изстреля за пръв път междуконтинентална балистична ракета.

Съединени американски щати желаеха нови наказания против режима в Пхенян и разпространиха проектодекларация с предложение да бъде призната от 15-те страни членки на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации.

Русия обаче отхвърля да поддържа текста с претекста, че не е открила дали фактически става дума за междуконтинентална ракета, заяви посланик от съвета пред Агенция Франс Прес.

Текстът осъжда остро ракетното тестване и приготвя почвата за проекторезолюция за налагане на по-тежки наказания на Северна Корея.

Но съгласно заместник-постоянния представител на Русия в Организация на обединените нации Владимир Сафронков нови наказания " няма да решат казуса ".

" Опитите за икономическо задушаване на Северна Корея също са неприемливи, тъй като милиони севернокорейци имат потребност от филантропична помощ ", добави той.

" Изстрелването от Северна Корея на междуконтинентална балистична ракета е очевидна и недвусмислена военна ескалация ", сподели през вчерашния ден на изключително съвещание на Съвета за сигурност, отдадено на тематиката, непрекъснатият представител на Съединени американски щати в Организация на обединените нации Ники Хейли.

Тя предизвести, че Съединените щати ще подхващат всички подобаващи ограничения, с цел да спрат севернокорейската нуклеарна и ракетна стратегия, като даже ще употребяват мощ, в случай че се наложи.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР