Русия би била готова да удължи сделката със Съединените щати

...
Русия би била готова да удължи сделката със Съединените щати
Коментари Харесай

Русия е готова да удължи сделката за споделяне на космически полети с Америка

Русия би била подготвена да удължи договорката със Съединените щати за шерване на полети до Международната галактическа станция след 2024 година

НАСА и съветската галактическа организация Роскосмос подписаха съглашение през юли, позволяващо на съветските космонавти да летят на галактически кораби, създадени в Съединени американски щати, в подмяна на това американските астронавти да могат да се возят на съветския галактически транспортен съд Союз, напомня Нова тв.

" Споразумението към този момент е подписано за първите три полета ", сподели Сергей Крикалев, изпълнителен шеф на Роскосмос.

Договорът е необикновен образец за това по какъв начин Москва и Вашингтон към момента си сътрудничат във време, когато връзките им са на най-ниско равнище след Студената война.

Споразумението за шерване на полети, подписано през юли, ще разреши на съветския космонавт Анна Кикина да лети на галактическия транспортен съд Crew Dragon, създаден от американския производител на авиационна техника SpaceX през есента.

Кикина сподели пред кореспонденти в петък, че в началото е била шокирана да научи, че няма да лети на Союз, водещият галактически транспортен съд на Русия от 60-те години на предишния век.

„ През целия си професионален живот се готвих да хвърча на Союз, готвих се за това и се концентрирах върху него - внезапно се оказа че това няма да е по този начин ", сподели Кикина.

Тя също по този начин удостовери, че ще съблюдава традицията на Съединени американски щати да кара до стартовата площадка Tesla, създадена от автомобилния колос, управителен от милиардера Илон Мъск, който също основа SpaceX.

„ Разбира се, че ще съблюдавам традициите на екипажа, тъй като съм част от този екипаж “, сподели тя.

Изследването на космоса беше една от дребното области, в които Съветският съюз и Съединените щати си сътрудничиха по време на Студената война, което приключи със алегорично „ галактическо здрависване “ сред космонавт и астронавт по време на задачата Аполо-Союз през 1975 година

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР