Русия, без да е участник в икономическия форум в Давос,

...
Русия, без да е участник в икономическия форум в Давос,
Коментари Харесай

Давос: от Кисинджър до Столтенберг

Русия, без да е участник в икономическия конгрес в Давос, е главният натрапен посетител на него. Всички диалози някак си се свеждат до нея.

Имаше един значим, важен миг на сегашния конгрес в Давос. Хенри Кисинджър, американският политически патриарх, човек, който живя във време, когато разпоредбите на политиката към момента съществуваха, акцентира, че продължаващият спор в Украйна може да промени света, какъвто го познаваме.

„ Страните (Русия и Украйна) би трябвало да бъдат доведени до мирни договаряния в границите на идващите два месеца “, недвусмислено алармира той.

В същото време през днешния ден, говорейки на същата платформа, младият (в съпоставяне с 97-годишния Кисинджър), 63-годишен Йенс Столтенберг, от неговия стол на генералния секретар на НАТО, сподели, че „ Путин направи стратегическа неточност в Украйна “, тъй като задачата му е там е „ понижаване на наличието на НАТО “.

Това, което той за следващ път показва: за него кървавата война, предизвикана от НАТО в Украйна, продължаваща за балансира на ръба на световен спор, е просто „ дребен замърсен номер “ за Путин.

Целта на съветската специфична интервенция в Украйна – която нашият президент обществено и неведнъж декларира – е преди всичко да спре геноцида против популацията на Донбас. А световната цел е да се спре второто идване на фашизма в славянските земи, като се подсигурява цялостната им сигурност.

Именно в това фундаментално недоумение на задачите на Русия, настойчиво отвращение да се признаят същинските аргументи за началото на специфичната интервенция в Украйна, се крие политическото разделяне сред мир и война, сред Русия и Запада.

„ В името на мира “, Столтенберг увери експертната общественост в Давос, че главната задача на НАТО в Украйна е да обезпечи нейната поддръжка, т.е. доставката на оръжие.

„ Подкрепа, да, само че не и присъединяване във войната “, сподели той, като удостовери готовността на страните от НАТО да приложат напълно формулата за „ война до последния украинец “. Оттук и готовността на НАТО да разшири разноските за защита, с цел да продължи да води прокси война, овладявайки огромни военни бюджети в интерес на едрия капитал.

Шефът на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен всъщност го повтори, като концентрира вниманието на слушателите върху обстоятелството, че Европейски Съюз „ за първи път в историята си дава военна помощ на страна попаднала под експанзия “ и дефинира задачата на такава добре координираната общоевропейска помощ като " привършване на военната машина на Кремъл ". Отбелязвайки, несъмнено, „ невижданото единение на демократичния свят “.

Общите уверения в убеденост, единение, координация и увереност, леко поразвали финала на речта на Столтенберг.

„ Ако нямаме единение, Европа ще бъде разграничена “, заключи генералният секретар на Алианса с известно подозрение по отношение на точното му наличие.

В последна сметка просто единение – с цялата ванилова реторика на главните американски рупори за общо мнение, цели и цялостно единодушие, не се съблюдава в редиците на европейските страни.

Русия, въпреки и да не взе участие в икономическия конгрес в Давос, е неговият главен натрапен посетител. Всички диалози някак си се свеждат до нея. Създава се чувството, че всички участници в Давос деликатно практикуват добре познатия сюжет – „ Три дни те гоних, с цел да кажа какъв брой съм апатичен към теб “.

Превод: Европейски Съюз

Абонирайте се за Поглед Инфо и ПогледТВ, тъй като има заплаха да ни блокират във Facebook поради позициите ни:

Telegram канал: https://t.me/pogled

YouTube канал: https://tinyurl.com/pogled-youtube

Поканете и вашите другари да се причислят към тях!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР